Reinsalu: ENPA ei ole jututuba, seal tuleb väga tõsist tööd teha (2)

Postimees
Copy
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) ütles ETV «Esimeses stuudios», et ei nõustu Urmas Reitelmanni (EKRE) seisukohaga, justkui Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assemblee (ENPA) oleks «mõttetu jututuba». 

«Kui küsimus on see, et kas oma sõnu tuleb valida, siis ma ütlen, et muidugi tuleb valida ja need sõnad löövad valusasti tagasi hiljem, ma arvan, et see on see õppetund sellest,» kommenteeris Reinsalu täna ENPA delegatsiooni valitud Reitelmanni väljaütlemisi.

«Aga ma ei ole nõus Urmas Reitelmanni sõnadega, et ENPA on jututuba,» lisas ta. «Ma arvan, et seal tuleb - nüüd, kui Venemaa on ENPAsse naasnud - väga tõsist tööd teha,» rääkis Reinsalu. «Aga kas Eesti kohale langeb häbi, kui Urmas Reitelmann on seal ligi 700 inimese seas? Ei, see on läbilõige nendest parlamentidest, mida inimesed on valinud, seal on parlamentide esindajad, seal ei astu kardinalid,» jätkas ta.

«Tuleb ära õppida, tuleb kodutöö ära teha, ei ole tal pääsu midagi. Me oleme nii väike riik, me peame olema oma mastaabist suuremad,» ütles Reinsalu Reitelmannile, lisades, et tema hinnangul on ENPA seni head tööd teinud.

Täna Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assemblee (ENPA) Eesti delegatsiooni liikmeks valitud EKRE liige Urmas Reitelmann ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et hakkab end nüüd ENPA tegevusega kurssi viima, kuid märkis, et üldiselt on talle teada, et ENPA on «suht mõttetu jututuba, kus võib ju käia, aga sellest kasu on minimaalselt». 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles