Soome rannavalve päästis külmast veest neli purjus paadisõitjat

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Soome rannavalve
Soome rannavalve Foto: Merehädalised kummuli paadi juures
  • Nädalavahetusel lõbusõidule läinud seltskond pääses napilt
  • Keegi hädasolijatest ei kandnud päästevesti, kõik olid joobes
  • Nõuetele vastav uppumatu paat päästis vette sattunute elu

Soome rannavalve jagab internetis õpetlikku lugu õnnelikult lõppenud õnnetusest, milles neli inimest oleksid võinud elu kaotada. Merepäästjad rõhutavad, et päästevest peab seljas olema. 

Korppo saare lähedal Turu saarestikus läks eelmise nädala lõpul ümber sõudepaat, milles olnud neli inimest sattusid külma vette. Õnnetus juhtus hetkel, kui reisijad hakkasid paadis omavahel kohti vahetama. Üks reisijatest suutis kümnekraadises vees siiski 300 meetri kaugusele kaldale ujuda ning abi kutsuda, teised jäid ümber läinud paadist kinni hoidma.

Ülejäänud kolm merehädalist pidasid kummuli läinud paadist kinni hoides merevalvepaadi saabumiseni vastu ning nad päästeti. Abivajajad olid kergelt alajahtunud, kuid lubati pärast esmaabi andmist suvilasse nädalavahetust jätkama. Merevalvelaev Uisko pukseeris kaldale ka kummuli läinud paadi. Päästeoperatsioon õnnestus läbi viia päevavalges ning õnnetusse sattunud inimesed pääsesid ehmatusega.

Soome rannavalve teatel ei kandnud keegi päästevesti ning kõik olid tugevas joobes. Rannavalve jagas lugu ning fotosid oma sotsiaalmeedialeheküljel ning rõhutas, et kuigi paadisõitjad tegid mitu viga järjest, lõppes intsident seekord kurvemate tagajärgedeta. 

Vastavalt Põhjamaades juba pikka aega kehtivatele nõuetele peavad kuni 6 meetri pikkused veesõidukid olema uppumatud ehk jääma pinnale ka siis, kui nad ümber lähevad või on täielikult veega täitunud. Nõuetele vastav paat päästis seekord kolme inimese elud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles