Graafik: Eesti suurima käibega firma kuulub poolakatele (2)

BNS
Copy
Orlenile kuuluv rafineerimistehas Leedus Mažeikiais.
Orlenile kuuluv rafineerimistehas Leedus Mažeikiais. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Kolmandas kvartalis oli maksuameti andmetel suurima käibega Poola kütusefirma PKN Orlen tütarfirma Orlen Eesti, mille müügitulu ulatus 315,7 miljoni euroni.

Teisele kohale jäi 237,3 miljoni euro suuruse käibega kommunikatsiooni- ja võrguseadmete tootja Ericsson Eesti, kolmandale kohale tuli 226,6 miljoniga Eesti Energia, selgub maksu- ja tolliameti (MTA) andmetest.

Neljandale positsioonile tuli 196,8 miljoni euro suuruse käibega Manoir Energy. Suuruselt viienda käibega ettevõte oli ligi 166 miljoni euro juures Maxima Eesti, mis oli 4662 töötajaga ka Eesti suurim ettevõttest tööandja.

 

Kolmandas kvartalis olid Eesti suurimad äriühingutest maksumaksjad kütuse- ja hulgimüügifirmad, enim tasus makse AS Tartu Terminal.

Kokku oli kümne suurima äriühingust maksumaksja hulgas kuus kütusega tegelevat ettevõtet, mis tasusid kolmandas kvartalis kokku 178,5 miljonit eurot riiklikke ning tööjõumakse, selgub maksu- ja tolliameti andmetest.

Lisaks kütuse hulgimüüjatele olid suuremate maksumaksjate hulgas tubakamüüja Philip Morris Eesti OÜ, hulgimüügifirma Sanitex OÜ, jaekett Maxima ning õlletootja A. Le Coq. 

Kümme suurimat äriühingust maksumaksjat tasusid riigile kolmandas kvartalis 280,4 miljonit eurot riiklikke makse ja tööjõumakse.

 
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles