Nukker sebra seirab põllult ohutussaart (3)

Margus Haav
, reporter
Copy
Musta-valgetriibulise punase kirjaga sebra panid Kalmetu kooli lähedale maantee äärde põllule lapsevanemad, et kutsuda autojuhte ettevaatlikkusele. Maanteeameti arvates aga teeb sebra olukorra veelgi ohtlikumaks.
Musta-valgetriibulise punase kirjaga sebra panid Kalmetu kooli lähedale maantee äärde põllule lapsevanemad, et kutsuda autojuhte ettevaatlikkusele. Maanteeameti arvates aga teeb sebra olukorra veelgi ohtlikumaks. Foto: Margus Haav

Kalmetu kooli juures paari meetri kaugusel teepeenrast püüab pilke sebra, kes vaatab kunagise ülekäiguraja asukoha poole ning kutsub autojuhte jalakäijatele teed andma. Maanteeamet omalt poolt peab sebrat ohtlikuks ning plaanib paluda see eemaldada.

Just enne kooliaasta algust kadus Kalmetu kooli juurest ülekäigurada koos liiklusmärkidega, asemele rajati keset teed ohutussaar. Laste ohutuse pärast muretsevad vanemad on pöördunud nii vallavalitsuse kui maanteeameti poole.

Põllusebral tulevikku pole

«Korralikult tähistatud ülekäiguraja kaotamine kohas, kus teed ületavad nii lasteaia- kui koolilapsed, on lollus,» ütles üks sebra püstitamise eestvedajaid Mait Siirus. Viljandi vallavolikogu liikmel Siirusel käib lasteaias kaks last.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles