«Teise dimensiooni Kõlvart» teeb terava huumoriga linnaisadel jalgealuse tuliseks

Elu24
Copy
Mihhail Kõlvart tulnukana. Foto on illustreeriv.
Mihhail Kõlvart tulnukana. Foto on illustreeriv. Foto: Tiina Oja/Postimees/PhotoFunia

Instagramis tegutseb end teise dimensiooni Kõlvartiks nimetav tegelane, kes juhib järgemööda tähelepanu Tallinna linnaplaneerimise puudujääkidele ja seda küllalt humoorikal moel.

«Olen Tallinna linnapea Kõlvart teisest dimensioonist. Sain kiviga vastu pead ja hakkasin Tallinna linna normaalseks muutma,» tutvustab ennast Instagrami konto omanik.

Alternatiiv-Kõlvarti plaan on järgmine: «Toon välja Tallinna linnaruumi masendava kvaliteedi ja pakun võimalikke stsenaariume, milline linnaruum meil võiks juba ammu olla.»

Instagrami kontol on hulk pilte Tallinna tänavatest ning nende juures ettepanekud, mida võiks muuta. Näiteks pakub liba-Kõlvart välja, et Tallinna ülikooli ees asuva laia autotee saaks osaliselt asendada rattateega.

Ettepanekute juures on ka lihtsustatud visandid planeeritud muutustest. Peamiselt soovib liba-Kõlvart linnapilti lisada rattateid, rohelust ning muuta liiklemine jalakäijatele mugavamaks.

Liba-Kõlvartile saavad ettepanekuid edastada kõik Instagrami kasutajad. Praegu on kontol @mitte_tallinn üle 800 jälgija.

Elu24 proovis ühendust saada nii selle kui ka teise dimensiooni Kõlvartiga, kuid mõlemad linnaisad jätsid vastamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles