Video: politsei arreteeris 81-aastase ekraanikuninganna Jane Fonda (5)

Elu24
Copy

USA näitleja ja kahe Oscari laureaat Jane Fonda võeti eile Washingtonis vahi alla, kuna ta osales ebaseaduslikul kliimaprotestil.

81-aastane näitleja ja aktivist võeti Washingtonis vahi alla, vahendab CNN. Fonda on kampaania «Fire Drill Fridays» algataja, millega üritab tähelepanu juhtida kliimakriisile.

«Ameerika Ühendriikide Kapitooliumi politsei arreteeris 16 inimest, kes osalesid Kapitooliumi idaküljel ebaseaduslikus demonstratsioonis,» teatas politsei esindaja Eva Malecki. Kõik 16 aktivisti said süüdistuse avaliku korra rikkumises.

Kuigi politsei esindaja ei kinnitanud, et Fonda oli arreteeritute hulgas, tehti seda näitlejanna algatatud kampaania lehel. «Jane Fonda arreteeriti kliimakriisi pärast. Mida teed sina, et kriisiga võidelda?» kirjutati lehel.

Fonda ütles hiljutises intervjuus, et teda inspireeris tegutsema kliimaaktivist Greta Thunberg. Näitlejanna ütles ka, et loodab, et ta arreteeritakse avaliku protesti eest.

Jane Fonda arreteeriti kliimaprotesti ajal, 11.10.19.
Jane Fonda arreteeriti kliimaprotesti ajal, 11.10.19. Foto: Reuters/ScanPix

Fonda muutus poliitiselt aktiivselt 1970. aastatel Vietnami sõja ajal, kui ta sõitis Vietnamisse ja õhutas ameeriklasi pommitamisi lõpetama.

Fonda on näidelnud filmides «Barbarella», «Hiina sündroom», «Sädelev ratsamees», «Kojutulek» («Coming Home») ja «Klute». Viimase kahe eest võitis ta ka oma kaks parima naispeaosatäitja Oscarit. Oscarile on ta nomineeritud veel viiel korral.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles