Kuidas ikkagi juhtus nii, et Tartus kindlalt võimul olnud Keskerakond pidi pärast Jaan Tootsi (62) piirkonnajuhiks valimist asuma koalitsioonipartnerilt Reformierakonnalt lunima abi oma tegusate abilinnapeade ametist kangutamiseks ja kompis kahvlisse sattunult isegi võimalust, kas linnapea Urmas Klaas ei võiks nõustuda tagasi astuma, et kogu linnavalitsus, sealhulgas rahanduse abilinnapea Monica Rand ja hariduse abilinnapea Madis Lepajõe, ametist priiks teha.

Üks võimalus on segaduse tekkimist selgitada Jaan Tootsi isiku kaudu. Täpsemalt, temast sai paberitega keskerakondlane alles tänavu mais, veidi enam kui neli kuud enne üllatusterohket piirkonnakoosolekut, kus senise piirkonnajuhi ja praegugi Tartu linnavolikogu juhtiva Aadu Musta pakutud kandidaat Monica Rand piirkonna uue esimehe valimisel haledalt põrus. Vähe sellest – ei Rand ega Must saanud isegi juhatuse liikmeteks.

Musta ja tema soosiku vabalangust ei ennustanud vähemalt väliselt miski. Kevadtalvel peetud riigikogu valimistel oli tartlastest Keskerakonna toetajate sõnum selge: parim kandidaat on Aadu Must. Ta saigi soliidsed 2370 häält, pääses jälle parlamenti ning tüürib seal nüüd kultuurikomisjoni. Mustale antud hääled olid enam kui kolmandik kõigist Tartus Keskerakonnale antud häälest. 

Kommentaarid (1)
Copy