Voolaid: peamine on vastaste standardolukordade vähendamine

Karl-Joosep Küngas
Copy
09.09.2019. Tallinn. 
Jalgpall Eesti vs Holland Lilleküla staadionil. 
Fotol Karel Voolaid

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group C - Estonia v Netherlands - A. Le Coq Arena, Tallinn, Estonia
tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES
09.09.2019. Tallinn. Jalgpall Eesti vs Holland Lilleküla staadionil. Fotol Karel Voolaid Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group C - Estonia v Netherlands - A. Le Coq Arena, Tallinn, Estonia tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti koondise peatreener Karel Voolaid sõnas enne suurt kohtumist Saksamaaga, et vastast ei tohi karta, kuid vältida tuleb ka ülemõtlemist.

Eesti jalgpallikoondis pidas alles neljapäeval võõrsil kohtumise Valgevenega, kus naasti ühe punktiga. See tähendab, aga vähest puhkust põhimeestele, kellele suurem raskus koondises langeb. «Õnneks on kõik mehed terved ja mul saab olema heas mõttes keeruline koosseisu välja panna. Kindlasti tuleb see kombinatsioon noortest ja kogenenud mängijatest,» selgitas Voolaid. «Sellegipoolest tuleb kindlasti vangerdusi võrreldes Valgevene kohtumisega.»

Eesti kohtus EM-valiksarjas juba võõrsil Saksamaaga, kus tuli vastu võtta kurb 0:8 kaotus. «Peame kaitses asjad rohkem korda saama. Eriti on mure positsioonivalikuga standardolukordades. See on meie murekoht, mida püüame välja juurida, kuid kõik ei käi nii kiiresti. Esmalt on oluline vastaste standardolukordade vähendamine,» selgitas Eesti koondise loots.

Saksa ajakirjanikud küsisid Voolaiult, kas see on eestlase elu mäng, mis pühapäeval ees ootab. Voolaid vastas viisakalt: «See on küll äärmiselt suur mäng, aga loodan, et mul tuleb neid veel rohkem ning ehk suudame teha kodupublikule kingituse ja Saksamaad üllatada.»

Eesti koondis mängib kodusel A. Le. Coq Arenal Saksamaaga juba homme ja avavile antakse kell 21.45. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles