Ameerika naine magas kaheksa kuud jutti (1)

Elu24
Copy
Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Ameeriklanna Alanna Wong (30) on alati magamist nautinud, kuid pärast kaheksat kuud jutti magamist tundus naisele, et midagi on kardinaalselt valesti, vahendab Daily Star. 

Naine oli sõna otseses mõttes maha maganud terve talve, kaasa arvatud jõulud. 

Väljaandega rääkides ütles Alanna: «Olin õnnelik, terve, aktiivne, mu meel oli terav ja armastasin koolis käia.»

Kuid kõik muutus, sest järgmise paari aasta jooksul hakkas naine kogema ühe- kuni kolmepäevaseid uneepisoode, mille vältel ta ainult magas. Kui algselt toimusid episoodid iga kolme kuu tagant, siis hiljem need tihenesid ja Alanna magas regulaarselt mitu päeva jutti juba iga kuu.

29. juunil 2009, kui Alanna oli 20-aastane, jäi ta magama ega ärganud enne 11. veebruarit 2010. aastal. Naine oli põõnanud kaheksa kuud jutti. 

Alanna rääkis väljaandele, kuidas seisund avaldas tema elule tohutut mõju, kuna ta ei saanud enam koolis käimist jätkata, sest õppimine muutus tüdrukule haiguse tõttu raskeks.

Alanna elas diagnoosimata jäänud haigusega kaheksa aastat. 2007. aasta aprillis mainis Wong tädile, et tal on magamisega probleeme, ja tädi õhutas naist oma probleemile lahendusi leidma.

Wong hakkas asja uurima ja avastas, et tal on Kleine-Levini sündroom – tuntud kui magava kaunitari sündroom. Tegemist on haruldase unehäirega, mille tagajärjel inimene magab mitu nädalat või isegi mitu kuud järjest.

Arvatakse, et Kleine-Levini sündroom põhjustab muutusi ajupiirkonnas, mis reguleerib und ja elamist. Sümptomid võivad ilmneda «episoodidena», millega võivad kaasneda gripilaadsed nähud.

Harvaesinev, kuid ettearvamatu haiguse hood vallandusid tihti pärast alkoholi tarbimist ja alati, kui Alanna oli külma saanud.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sky above, sand below, peace within. #flashbackfriday #alwaysabeachgirl #waikikibeach

A post shared by Alanna Wong (@alanna_wong) on

Nüüd haigusseisundist rääkides lisas ta väljaandele: «Tahan veenduda, et teised ei tunneks end nii üksikuna ja saaksid diagnoosi kiiremini kui mina.»

«Kogun ka vahendeid teadusuuringuteks ja vabatahtlikuks tegevuseks KLSi fondi direktori nõukogu (BOD) liikmena.»

Ta lõpetas usutluse: «Ma ei ole praegu kellegagi suhtes, kuid terve, stabiilne ja pühendunud suhe on minu eesmärk.»

Tütarlaps usub oma südames, et kohtub varsti selle õigega, aga peab enne seda endaga tööd tegema.

Alanna jagab oma teekonda kummalise haigusega Instagramis.   

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles