Blogi ja galerii: lõviosa mänguajast vähemuses olnud Saksamaa lõi Eestile kolm vastuseta väravat (15)

Postimees Sport
Copy

Eesti jalgpallikoondis kaotas EM-valiksarja eelviimase kohtumise koduväljakul Saksamaale 0:3. Alates 14. minutist mängis Eesti arvulises ülekaalus, sest Emre Can teenis punase kaardi.

Enne mängu:

Eesti jalgpallikoondisel jääb 2020. aasta EM-valiksarjas pidada veel kaks kohtumist. Kui täna võõrustatakse 2016. aasta maailmameistrit Saksamaad, siis valiktsükkel lõpetatakse 19. novembril Hollandis.

Saksamaa on EM-valiksarjas viie mänguga kogunud 12 punkti ning asub tabelis teisel kohal. Liider on viie mänguga samuti 12 punkti kogunud Holland. 12 punkti peal on ka Põhja-Iirimaa, kuid nendel on üks mäng enam peetud. Eesti koondis, kes viigistas neljapäeval võõrsil Valgevenega, on 1 punktiga alagrupis viimane ehk viies.

Saksamaa ja Eesti esimene mäng peeti juunis, kui Eesti naasis Mainzist 0:8 kaotusega. See mäng jäi koondise endisele peatreenerile Martin Reimile viimaseks. Tema koha võttis üle Karel Voolaid, kellele on tänane mäng peatreenerina neljandaks.

«Õnneks on kõik mehed terved ja mul saab olema heas mõttes keeruline koosseisu välja panna. Kindlasti tuleb see kombinatsioon noortest ja kogenenud mängijatest,» vaatas Voolaid tänasele mängule ette.

Eesti peamiseks murekohaks peab Voolaid standardolukordi. «Peame kaitses asjad rohkem korda saama. Eriti on mure positsioonivalikuga standardolukordades. See on meie murekoht, mida püüame välja juurida, kuid kõik ei käi nii kiiresti. Esmalt on oluline vastaste standardolukordade vähendamine,» selgitas Eesti koondise loots.

Saksamaa koondis mängis sel nädalal sõpruskohtumise Argentinaga. Saksamaa läks mängu 2:0 juhtima, kuid pidi leppima 2:2 viigiga. «Oli kaks erinevat poolaega. Esimesel näitasime väga lustakat jalgpalli ja täpsete söötudega tekitati mitmeid ohtlikke olukordi. Teisel poolajal ei jõudnud me enam nii hästi mängutempot hoida ja liinide vahel tekkisid palju auke, kuid lõpuks tegid mängijad hea etteaste,» selgitas Saksamaa koondise peatreener Joachim Löw sõpruskohtumises toimunut.

Mängust Eestiga rääkides rõhutas Löw, et matš algab taas nullist. «Peame Mainzis toimunud mängu unustama. Kohtumine Eestiga nõuab mängijatelt väga suurt keskendumist, sest vajame võitu väga ning ei tohi enam valiksarjas punkte kaotada,» rääkis Löw.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles