Galerii: visad spordisõbrad läbisid vihma kiuste maratoni, kus «katkestada pole võimalik»

Elu24
Copy

Täna toimus Eesti maastiku maraton, mis algas Lahemaa rahvuspargist ja lõppes Kõrvemaa maastikukaitseala keskuses Aegviidus. Vaata galeriist, mis jooksuvõistlusel toimus!

Maastikumaratoni rada kulges valdavalt kitsastel metsaradadel ja pinnasteedel, kuid esines ka ebatasaseid ja alustaimestikuga lõike, tutvustati üritust lehel wilderness.ee.

«See jooks ei ole kartlikele. Katkestamine ei ole võimalik. Kord stardijoonel, pead maksku mis maksab, jõudma omal jõul finišini,» kirjeldatakse lehel.

Raja kergemad lõigud on Viru raba ja Kõnnu suursood läbivad laudteed. Rada oli avatud 7,5 tundi. Lisaks 42+ km distantsile oli maastikumaratonil avatud ka ca 25 km pikkune matkarada, mis algas Järvi järvedelt ning kulges läbi Kõnnu suursoo raba ja Kõrvemaa metsade Aegviitu.

Maratoni võitis Raido Mitt ajaga 03:00:55. Naistest sai esikoha Margret Zimmermann ajaga 04:03:13. Täispika maratoni läbis üle 200 võistleja, kahe distantsi peale kokku oli osalejaid 440. Osa võttis ka president Kersti Kaljulaid, kes läbi 25-kilomeetrise raja ajaga 03:08:02. Tema järel, ajaga 03:08:23 meelelahutusportaalide juht ja tervisesportlane Kertu Jukkum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles