Rusikareegel, mida alternatiivsete energiaallikatega küttes arvesse võtta

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Maasoojus, päikeseenergia ja muud alternatiivsed energiaallikad on üha populaarsemad. Inimesed hindavad keskkonnasõbralikku ja säästlikku alternatiivkütet seda enam, mida kallimaks muutuvad traditsioonilised kütused. Asjatundjad rõhutavad, et oluline on seejuures ka maja välisseinte soojustus.

«Viimastel aastatel on koduehitajatel olnud meeldiv võimalus valida paljude taastuvenergiaallikate vahel – biomass, maasoojus, päikeseenergia. Kõik need aitavad oluliselt vähendada küttekulusid ning on keskkonnasõbralikumad. Laiast valikust leiab igaüks sobivaima ja soodsaima lahenduse,» nendib Rockwooli müügiesindaja Paul Wells.

Selleks, et saada tõeliselt kulu- ja energiasäästlik maja, ei maksa unustada õiget soojustust – täiuslik lahendus on mittepõlev ja vastupidav looduslik materjal. See on eriti tähtis, kuna takistab soojuse liikumist läbi konstruktsioonide.

«Ükskõik kui innovatiivne või energiatõhus on kodu küttesüsteem, parima tulemuse saavutamiseks on majale ikkagi vaja õiget ja kvaliteetset soojustust. See vähendab soojuskadu läbi välisseinte ja lisab siseruumides mõnu ja mugavust. Taastuvaid energiaallikaid ja kivivillast soojusisolatsiooni tasub kindlasti kasutada üheskoos, sellisel juhul on tulemuseks energiatõhus ja keskkonnasõbralik maja,» ütleb Wells.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles