Suhtekorraldaja Viive Aasma karjäär minister Kingo nõunikuna sai juba läbi

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Kommunikatsioonibüroo Alfa-Omega juht ja omanik Viive Aasma on alates juunist ka väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Kert Kingo nõunik. Aasma käib kohut EASiga, mis kuulub Kingo haldusalasse.
Kommunikatsioonibüroo Alfa-Omega juht ja omanik Viive Aasma on alates juunist ka väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Kert Kingo nõunik. Aasma käib kohut EASiga, mis kuulub Kingo haldusalasse. Foto: URMAS LUIK / PRNPM/EMF

Maikuust alates väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingole nõu andnud Viive Aasma paneb ameti maha. Ametlikuks põhjuseks on lahkumine omal soovil. 

«Viive Aasma lahkub omal soovil ministri nõuniku kohalt, kus ta oli tööl poole kohaga, et pühenduda taas täisajaga oma ettevõtte arendamisele,» kommenteeris nõuniku ootamatut lahkumist Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda Elu24-le. 

Viive Aasma töösuhe lõppeb selle nädalaga.

Siiski hakkasid juba hommikul liikuma jutud nagu oleks minister Kingo nõunik Aasma hoopis vallandanud. 

Ruuda kinnitas, et tasuks siiski pöörata tähelepanu sellele, et alati ei pruugi inimese töölt lahkumise põhjuseks olla lahti laskmine. «Seal võib olla mitu erinevat põhjust,» lisas Ruuda.

Kulisside taga sahistatakse aga, et mai kuus minister Kert Kingo nõunikuna ametisse asunud Viive Aasma karjääri pikkusel võis määravaks saada hoopis tema vastuseis EAS-iga. Nimelt käis Aasma nõunikuks asumise ajal kohut EASiga. Augusti lõpus kaotas naine Ringkonnakohtus peetud lahingu. 

Üks ametist lahkumise põhjuseid võib peituda ka sõnavõtu taga, kus Viive Aasma nimetas ootamatult ametist lahkunud EAS-i juhti Alo Ivaskit «korruptsiooni kinnimätsijaks». Augusti lõpus kirjutas Aasma oma Facebookis (kirjapilt muutmata): «Kui mina käisin EAS juhile Ivaskile rääkimas oma korruptsioonikahtlustest tema valitsemisalast, siis ta käitus nii nagu nüüd ka Aaviksoo TalTec puhul - mätsis asja kinni, ega kutsunud majja sõltumatut uurimist... Häbi sellistele juhtidele, kes majasisesed kuriteod kinni mätsivad, peaasi, et asutuse «hea maine» ei kannataks.... Mina jaura, kuni saan tagasi usu õigusriiki,» kirjutas Aasma.

Riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon kuulas aga täna väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo selgitusi tema poliitilise PR-nõuniku Viive Aasma väljaütlemiste kohta.

Erikomisjoni esimees Katri Raik ütles Postimehele, et minister Kingo kinnitas neile, et sai oma nõuniku sõnavõttudest teada alles komisjoni kirjast. «Nõuniku sõnavõtt oli aga toimunud kolm nädalat varem ja selline ajaline viivitus on kahetsusväärne,» märkis Raik.

Suhtekorraldusbüroo Alfa-Omega omanik Viive Aasma süüdistas EASi kallutatud suhtekorraldusteenuse hankimises. Peamiselt puudutas tema kaebus suhtekorraldushanke kommunikatsiooniplaanide hindamist. Kohtu hinnangul ei leidnud see süüdistus aga kinnitust. 

Täpsemalt vaidlustas Aasma kolme aasta eest korraldatud EAS-i suhtekorralduspartneri leidmise konkursi. Tegu oli Eesti suurima PR-hankega, mille võitis büroo KPMS. 

Viive Aasma nõudis EASilt hanke kaotuse eest saamata jäänud tulu ligi 170 000 eurot. 

Suhtekorraldusbüroo Alfa-Omega omanik Viive Aasma süüdistas nimelt EASi kallutatud suhtekorraldusteenuse hankimises. Peamiselt puudutas tema kaebus suhtekorraldushanke kommunikatsiooniplaanide hindamist. Kohtu hinnangul ei leidnud see süüdistus aga kinnitust. 

Täpsemalt vaidlustas Aasma kolme aasta eest korraldatud EAS-i suhtekorralduspartneri leidmise konkursi. Tegu oli Eesti suurima PR-hankega, mille võitis büroo KPMS. 

Viive Aasma nõudis EASilt hanke kaotuse eest saamata jäänud tulu ligi 170 000 eurot. 

Suhtekorraldusfirma Alfa-Omega omanik Viive Aasma ei kuulu praegu ühtegi erakonda. Küll aga oli naine aastatel 2014-2017 endise välisministri Kristiina Ojulandi loodud Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles