Saaremaa klubil eestlased võidetud, lätlased ootavad järge

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Markus Uuskari tõi mängu olulise murrangu.
Markus Uuskari tõi mängu olulise murrangu. Foto: Irina Mägi

Pärast pühapäeval võõrsil Pärnu Võrkpalliklubi 3 : 0 võitmist on liider Saaremaa Võrkpalliklubi alistanud kõik Credit24 meistriliigas osalevad Eesti meeskonnad ja nüüd on järg jõudnud lätlasteni.

Neljapäeval jäi Saaremaa VK kodus Selver Tallinna vastu mängides 0 : 2 kaotusseisu, päästis neljandas geimis kaks külaliste matšpalli ning tuli raskest seisust välja, võites lõpuks 3 : 2.

“Pärast teist geimi oli küsimus, kuidas me geimi saaksime, ja pärast kolmandat, kuidas me siit üldse punkti saaksime,” rääkis peatreener Urmas Tali, lisades, et see, et lõpuks võideti, oli vastase poolt natuke ikka antud ka.

Selveri saarlasest kapten Karli Allik ütles, et tegelikult Selver kaotas selle mängu, mitte Saaremaa ei võitnud. “Meil oli võimalus mäng 3 : 0 ära otsustada,” lausus ta. “Me oleme küll selline autsaider-meeskond, aga ma usun, et suudame liigas kõigile hambaid näidata.”

Vahetused tõid muutuse

Kuressaare spordihoones mängitud kohtumises kaotas Saaremaa kaks esimest geimi 20 : 25 ja 17 : 25. Võõrustajad olid suurtes raskustes servi vastuvõtul, mistõttu ei saanud nad ka rünnakut korralikult käima.

“Vastuvõtt oli väga kehv,” tunnistas Urmas Tali. “Selliste numbritega mängida ja purjetada veel viiendasse geimi oli paras katastroof. Aga nad võtsid serviga riske ja kuni kolmanda geimi poole peale, siis hakkas vigu tulema. Olime hädas ja seepärast ka lõpuks selline koosseis, kes selle palli sinna lõpuks ette sai.”

Urmas Tali tõi kehva vastuvõttu demonstreerinud Javier Jimeneze asemel väljakule Rauno Tamme ja järgmine geim võideti juba 25 : 20. Suure panuse andis mängu sekkunud Markus Uuskari. Neljandas juhtis Selver 24 : 22, kuid võitu vormistada ei suutnud. Saaremaa pani end raskes seisus maksma ja võitis 26 : 24.

“Saaremaale andsid juurde Uuskari servid ja täitsa imestasin, kuidas ta lõi,” rääkis Karli Allik. Viies geim kuulus juba kindlalt 15 : 10 Saaremaale. “Meil oli võimalik mäng ka varem ära otsustada, aga vahel läksid pallid pikaks ja mõnikord ei olnud selline lahendus, nagu mehed ise arvasid,” leidis peatreener Tali.

Pärnule võimalust ei antud

Pühapäeval võõrsil Pärnu Võrkpalliklubiga mängitud kohtumises edutas Urmas Tali Beau Grahami, Javier Jimeneze, Daniel Macieli ja Helari Jala kõrval algkoosseisu sidemängijast sünnipäevalapse Artis Caicsi ja temporündaja Harri Palmari. Hiljem sekkusid mängu veel Markus Uuskari ja Robin Alba.

Pärnu spordihallis asuti kiirelt juhtima 8 : 5 ja 16 : 9 ning avageim võideti 25 : 13. Teine geim kulges tasavägiselt seisuni 4 : 4, siis sai Saaremaa 4 punkti järjest ja võitis 25 : 18. Kolmandas jagus Pärnul vastupanu seisuni 9 : 9, siis tegi Harri Palmar resultatiivse serviseeria, saarlased said ette 16 : 9 ja vormistasid numbritega 25 : 15 võidu.

“Eks meil oligi plaanis selle koosseisuga alustada, sest Artis ja Harri on vähe mänguaega saanud ning sooviks ikka kõiki mehi mängitada,” märkis Urmas Tali. “Et see Pärnu nüüd vigastuste tõttu sellise pooliku koosseisuga mängis... Aga järgmisel nädalal ei ole lätlastega küll midagi kerget oodata, seal ootab meid paras “katel”.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles