Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kuu esimesel nädalal algas tee-ehitus Mäeküla–Suurpalu lõigul, kus enne külmade tulekut on kavas uue katte alla viia kahekilomeetrine lõik Suurpalu-poolses otsas. Ettevalmistused käivad ka Mäekülast Sargvereni ehitataval jalgrattateel.

* Reedel astuvad iseseisvust taastava Eesti esimesed maavanemad koos president Arnold Rüütliga Paide Vallimäel ajamasinasse, et Vallitorni tipus meenutada vanu aegu. Tänavu täitub 30 aastat omavalitsusliku Järvamaa taastamisest ja esimeste maavanemate kui kohaliku kogukonna valitud maakonnajuhtide valimisest. Järva maavanem aastatel 1989–1997 Arvo Sarapuu ütles, et 1989. aasta lõpus ja 1990. alguses isesesivuse tuulte ajal ametisse valitud esimestest maavanematest kujunes sõpruskond, kes katsub korra aasta-poolteise järel kokku saada. Nüüd on võõrustamiskord jõudnud Järvamaale.

* Paides elav pereema Kristi Natus, keda vähiravifond on toetanud juba mitu aastat iga kuu võitluses ajukasvajaga, maalis ühe maali ja kinkis selle vähiravifondile. Vähiravifond Kingitud Elu teatas, et paneb armastuse ja hoolega tehtud maali heategevuslikule oksjonile, et kinkida kellelegi lootust. Oksjon kestab kuni teisipäeva keskpäevani.

* Neljapäeval Paide muusika- ja teatrimajas peetaval üle-eestilisel koolijuhtidele, õpetajatele ja õpilastele mõeldud haridusfestivalil kuulutatakse välja tänavused parimad edulood. Järvamaa arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse koordinaatori Reelika Lepiku ütlust mööda on maakonna parimaid praktikaid kogutud juba kuuendat aastat. Eelmisel aastal õnnestus järvalastel üle-eestilisel konkursil noppida koguni neli auhinnakohta.

* Nädalavahetusel järvalaste korraldusel Lõõla ja Väätsa vahel peetud Naiskodukaitse side- ja staabieriala võistluse võitis Tartu ringkonna naiskond 15 karistuspunktiga. Teise koha sai Põlva naiskond 37 ja kolmandaks tuli Jõgeva ringkonna naiskond 48 karistuspunktiga. Järvamaa naiskond koosseisus Telle Talve, Kadri Kuurmann, Helena Aare ja Anni Alev sai lõpuprotokolli kirja 129 trahvipunktiga kümnenda tulemuse.

* Reedel ja laupäeval peetud Saaremaa ralli lõpetas viiele Järvamaa meeskonnale Eesti meistrivõistluste hooaja positiivsete nootidega, mis sest, et nii mõndagi masinat kimbutasid tehnilised hädad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles