Barcelona jalgpalliklubi kritiseeris katalaani separatistide vangistamist

Copy
Hispaania ülemkohus mõistis esmaspäeval üheksa Kataloonia iseseisvuslaste juhti 9-13 aastaks vangi.
Hispaania ülemkohus mõistis esmaspäeval üheksa Kataloonia iseseisvuslaste juhti 9-13 aastaks vangi. Foto: RAFAEL MARCHANTE / REUTERS

Hispaania jalgpalliklubi FC Barcelona kritiseeris esmaspäeval ülemkohtu otsust, mis pani üheksa katalaani separatistide juhti 2017. aasta ebaõnnestunud iseseisvumispüüdluste eest vangi. 

Maailma ühe tuntuima jalgpalliklubi hinnangul pole vanglakaristus lahendus Kataloonia autonoomse piirkonna ja Hispaania keskvõimu vaidlusele. «Kataloonia konflikti lahendamine peab tulema vaid poliitilise dialoogi kaudu,» teatas klubi pärast Hispaania ülemkohtu otsust.

«Seepärast palub klubi, nüüd rohkem kui kunagi varem, et kõik poliitikakujundajad juhiksid selle konflikti lahendamiseks dialoogi ja läbirääkimiste protsessi, mis peaks lubama vabastada ka süüdi mõistetud kodanikuühenduste ja poliitilised juhid,» seisis teates. 

Ülemkohus mõistis esmaspäeval üheksa Kataloonia iseseisvuslaste juhti 9-13 aastaks vangi lahkulöömiskatse ja riigi raha väärkasutamise eest. Mõned neist olid enne kohtuotsust veetnud eelvangistuses pea kaks aastat.

Barcelona Camp Nou staadion on pikka aega olnud katalaani separatistliku meelsuse katel, kuid klubi üritab järjepidevalt vältida iseseisvuse avalikku toetamist. Selle asemel ütleb klubi, et otsustamisõigus lasub katalaanide kätes. 

Jalgpalliklubi kritiseeris Hispaania keskvõimu katseid takistada 2017. aasta 1. oktoobri iseseisvusreferendumi läbiviimist. Kui politsei puistas referendumi eel Kataloonia valitsuse tööruume ning pidas kinni ametnikke, mõistis klubi hukka kõik aktid, mis võisid selle teatel takistada demokraatia ja sõnavabaduse vaba kasutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles