Tartu võrkpallivõistkonnad alustasid hooaega säravate tulemustega võõrsil

Lenel Karu
Copy
Tartu Ülikool/Bigbanki võrkpallinaiskond sai teise võidu Balti liigas pühapäeval, kui alistati Jelgava/LLU 3:0.
Tartu Ülikool/Bigbanki võrkpallinaiskond sai teise võidu Balti liigas pühapäeval, kui alistati Jelgava/LLU 3:0. Foto: skduo.ee

Võrkpallinaiskond Tartu Ülikool/Bigbank ja meeskond Bigbank Tartu on alustanud uut hooaega positiivses võtmes. Möödunud nädalavahetusel mängis meeskond Credit24 meistriliigas, naiskond alustas esimesi mänge naiste Balti liigas. Mõlemal rindel toodi koju mitu võitu. Sel nädalal, 17. oktoobril ja 19. oktoobril ootab mõlemaid Tartu ülikooli spordihoones ees kodumäng, kuhu oodatakse kaasa elama kõiki võrkpallifänne.​

​Naiskond jätkab tuttava tuumikuga

Naiskond alustab hooaega põhikoosseisus sama tuumikuga, lahkunud on kuus ja saabunud kuus uut mängijat. Peatreener Kristjan Kais ei näe mängijate vahetusel naiskonna tugevusele suurt mõju. Möödunud nädalavahetusel alustaski värske koosseis uut hooaega Balti liigas.

Esimesel võistluspäeval tuli mängida Riia võrkpallikooliga. Kohtumine oli tasavägine ning võiduks tuli pingutada üle kahe tunni, kuid avageimi kaotuse järel kindlustati võit 3:2. Kadi Kalm panustas 22 punktiga ning talle järgnesid Kerttu Lääne (14 punktiga), Laura Reiter (11 punktiga) ja Ingrid Kiisk (10 punktiga).

Pühapäev on otsustav

Tartu naiskonna hoog ei raugenud ka järgmisel võistluspäeval, kui alistati Jelgava/LLU 3:0. Efektiivseima mängijana tõi Ingrid Kiisk 17 punkti ning teisel mängupäeval olid tartlased selgelt üle nii blokipunktide arvestuses kui ka rünnakul.

Naiskonna peatreener Kais on esimeste mängudega Balti liigas igati rahule jäänud. «Kui saame viis punkti kuuest, ja seda võõral väljakul, on see kindlasti hea tulemus. Eriti oluline oli võita Riia võrkpallikooli, kes on otsene konkurent ja tugev vastane,» rääkis ta.

19. oktoobril ootab Tartu ülikooli spordihoones ees ärev kohtumine Taltech/Tradehouse’i naiskonnaga, kes on tartlastele tugev kodune konkurent. «Mängijad on enamjaolt meile tuttavad, oleme nendega juba varem kõvasti madistanud. Lähme sinna pingevabalt ja arvan, et tuleb äge mäng,» ütles Kais.

Peatreener näeb tartlastes potentsiaalseid mängijaid Eesti rahvusnaiskonda, kuid ennekõike tuleb ära oodata uue peatreeneri valik. Kais tõstis esile, et naiste võrkpallis on tase nõrgem, sest palli mängitakse kooli või töö kõrvalt ning pigem on koondunud asjaarmastajad. Kaisi sõnul ei ole naiskonnas selliste kogemustega mängijaid nagu näiteks meestel Kert Toobal.

Tartu mees- ja naiskonna mänedžeri Hendrik Rikandi sõnul on möödunud nädalavahetuse kaks võitu hea märk. «Me võitsime Riia võrkpallikooli, kes on teistest tunduvalt rohkem treeninud. Usun, et see oli naiskonnale hea motiveerija,» lausus Rikand. Temagi hindab 19. oktoobri kodumängu üheks tähtsaimaks. «See mäng on ilmselt hooaja oodatuim ning paneb palju paika. Ei taha ju kodusaalis võitu ära anda, muidu on hiljem põhiturniiril tulemuse eest raske mängida,» ütles ta.

Küpsed mängijad

Tartu naiskonna mängijate hulgas näeb mänedžer samuti head materjali, et Eesti rahvusnaiskonda pääseda. Selline kogemus muudaks tema hinnangul Tartu klubi tugevamaks. «Hea näide on Ingrid Kiisk, kes treenis terve suve koondisega ning on nüüd tunduvalt küpsem mängija. Kui möödunud hooajal tuli teda liidrirolli võtmisega julgustada, siis nüüd on ta palju enesekindlam,» lisas Rikand.

Naiste poolele

Naiskonna hiljutised tulemused

  • Tartu Ülikool / Bigbank – Jelgava/LLU 3:0
  • Tartu Ülikool / Bigbank – Riia Võrkpallikool 3:2

Bigbank Tartu võrkpallimeeskond oli pühapäeval parem RTU/Robežsardzest 3:0.

Bigbank Tartu/irina Mägi

Meeskonnas mitu värsket pead

Bigbank Tartu võrkpallimeeskond on teinud sel hooajal koosseisus mitu muudatust, lisandunud on ka austraallasest välismängija Curtis Stockton. Ühtlasi on Tartu meeskonnaga liitunud Eesti tippvõrkpallur Kert Toobal ning treenerite ridu on täiendanud Alar Rikberg.

Esimene võit

Möödunud nädalavahetusel esines Tartu meeskond hästi Credit24 meistriliigas, kus laupäeval saadi hooaja esimene võit Jelgava Biolarsi üle 3:1. Tartlaste edu püsis ka pühapäeval, kui alistati RTU/Robežsardzes 3:0. Tartu meeskonnal tuli mängida ilma diagonaalründaja Stocktonita, keda asendas Märt Tammearu. Viimane kerkis esimese mängupäeva resultatiivseimaks, tuues 25 punkti. Tartu meeskonnal on liigatabelis nüüd seitse punkti, mis annab neile teise koha.

Bigbank Tartu peatreeneri Andrei Ojametsa sõnul on hooaeg alles alanud ning arenguruumi jagub. «Võit on võit, aga mängida tuleb paremini. Pea iga mänguelementi saab alati parandada ning me ei olnud platsil veel täiskoosseisus,» ütles Ojamets. Ta hindab positiivselt Toobali tulekut, kuid tunnistab, et vaja on aega, et kõik mängijad omavahel klappima hakkaksid.

Peatreeneril aitab mänge analüüsida abitreener Rikberg. «Eelmiste aastatega võrreldes on erinevus suur, sest teda võib nimetada statistikuna Euroopa üheks parimaks. Teeme kindlasti mitmeid tegevusi detailsemalt ning kohati oskab Alar ka asju paremini selgitada,» rääkis Ojamets. 

Rikberg on võtnud enda õlule videoanalüüsi, mis siiani võttis peatreenerilt rohkem aega. Neljapäeval, 17. oktoobril kohtuvad Tartu ülikooli spordihoones Bigbank Tartu ja Taltech. Iga mäng on Ojametsa sõnul eraldiseisev ning ühtki vastast ei tasu alahinnata. «Isegi tabeli viimast võistkonda ei tohi platsil poole jõuga vastu võtta, sest enda üle- ja alahindamine võib karmilt kätte maksta. 17. oktoobri mäng ei saa kindlasti olema lihtne,» lausus ta.

​Vara hinnanguteks

Toobal on möödunud nädalavahetuse mängudest positiivselt meelestatud, kuigi hooajale on veel vara hinnangut anda. «Eks lätlased kindlasti kosuvad. Samas oli meil endil siiani puudu välismängija, mis annab järgmistel kordadel treeneritele lisakäigu juurde,» ütles ta. 

Välismängijat Stocktoni peab ​ta ​tähtsaks kui ainsat puhast diagonaalründajat, kelle abil saab teiste mängijate positsioonid ja koormused paremini ümber jaotada. Kodumängule ootab Toobal ​kindlasti kõiki võrkpallifänne. 

«Loodan, et fännid tulevad vaatama, millised uued mehed on. Ma tean, et suudame mängida blokis ja kaitses hästi ning pakkuda rahvale atraktiivset mängu,» sõnas ta.

Mänedžer Hendrik Rikand usub, et Bigbank Tartu on hooajaks saanud uue hingamise. «EMi kogemus on minu arvates mõjunud Ojametsale positiivselt, lisaks Rikbergi tulek. Ja kui sul on selline mängija nagu Kert Toobal, kes on kõigile Eestis eeskujuks, siis juba tema kohalolek annab palju juurde,» rääkis Rikand.

meeste poolele Bigbank Tartu

Meeskonna hiljutised tulemused

  • Bigbank Tartu – RTU/Robežsardze 3:0
  • Bigbank Tartu – Jelgava Biolars 3:1
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles