Raplamaal on mitmendat nädalat kadunud haruldane tõukoer (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Septembri lõpus läks Raplamaal Kalbu külas kaduma haruldane baieri verekoer Cirio, kes reageerib ka nimele Sirru. Korduvatele otsingutele vaatamata pole koera siiani leitud. 

Et baieri verekoeri Eestis palju ei ole, on Ciriot kerge ära tunda. Välimuselt meenutab tõug veidi eesti hagijat, kuid on tumepruuni karvaga ja umbes põlvekõrgune. Koera perenaise Vicky Korju sõnul oli Ciriol kadumise hetkel kaelas oranž helkurkaelarihm, mille peale on tikitud koera nimi ja Vicky telefoninumber. Iseloomult on Cirio pigem umbusklik ja arg, kuid mitte agressiivne. 

23. septembril kaduma läinud kolmeaastase koera leidmiseks on läbi viidud mitmeid otsinguid, kuid siiani pole teda leitud. Kadumisjärgsetel päevadel nähti Ciriot Kalbu ümbruses liikumas ning on võimalik, et jahiinstinkt hoiab teda metsades jooksmas. 

«Kümme päeva oli vaikus, kuid eile öösel sain kõne Kuimetsast — helistas kohalik, kes oli Sirrule 13. oktoobril bussipeatuses süüa andnud,» rääkis Korju. «Koer otsib inimese lähedust, seda teevad nad siis, kui on juba äärmiselt lootusetult eksinud ja kurnatud.» Kõik kõnele järgnenud ööd on Korju kodust 32 kilomeetri kaugusel Kuimetsas veetnud ja lemmikut otsinud, kuid tulutult.

Korju lootus Sirrut leida pole kuhugi kadunud ning kuna koer otsib juba ise inimkontakti, suudetakse ta ehk kinni püüda. «Kui keegi Sirrut märkab ja see vähegi võimalik on, tuleks ta kinni võtta ja siis mulle helistada,» palub Korju, kes on valmis koerale koheselt järgi sõitma.

Cirio leidmise korral tuleb teda meelitada ettevaatlikult ja kiirustamata. Kindlasti on abiks toidupalad, kuid kui koer aru saab, et teda kinni võtta püütakse, võib ta taas jooksu pista. Abiks on ka Ciriot märgates tema asukohast teatamine, et pere saaks oma armastatud sõpra ise otsima asuda. Kõigil, kel on kadunud koera osas infot, on oodatud Vickyga ööpäevaringselt ühendust võtma telefoninumbril 5667 4228. Koera leidmise eest on välja pandud ka korralik vaevatasu. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles