Perevägivalla skandaalis töötuks jäänud Kuusik tahab, et peaminister ja Helmed teda kaitseks

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Marti Kuusik ja Martin Helme.
Marti Kuusik ja Martin Helme. Foto: Eero Vabamägi

Perevägivalla skandaali tõttu väliskaubandus- ja IT-ministri ametist tagasi astunud Marti Kuusiku üle 30 000 euroses rahanõudes riigi vastu võidakse tunnistajapinki kutsuda peaminister Jüri Ratas, siseminister Mart Helme ja rahandusminister Martin Helme.

Tallinna halduskohtus teisipäeval toimunud eelistungil arvas aga kohtunik Elle Kase, et kõiki kolme ei ole mõtet kohtusse kutsuda, kui kolm tunnistajat räägivad sama juttu. 

Kes aga kolmest mainitud tunnistajakandidaadist kohtusse kutsutakse selgub hilisemas menetluses.

Kuusiku sõnul lubas peaminister Jüri Ratas talle tänavu 30. aprillil Stenbocki majas ministrite Helmede juuresolekul kaks korda, et tema ametist vabastamine vormistatakse nii, et sellega kaasneb talle hüvitise maksmine. Lõpuks Kuusikule ikkagi mingit hüvitist ei makstud. 

Kuusiku kaebus on tingitud mitte sellest, et ta oleks pooleteise päevaga tohutult tööd teinud, vaid just sellest, et ta oli sunnitud valitsuse liikmeks asudes loobuma oma senisest elust, kirjutas BNS.

«Kuid tohutu asiotaaži tõttu ameti kaotamisel on ette nähtud sotsiaalsed tagatised,» ütles Kuusik. «Praegu olen ametlikult töötu, sest sellise mainekahjuga on arusaadavalt võimatu oma pädevusele kohast tööd leida. Ma ei ole väljapressija ja eeldan korrektset käitumist ka minuga,» ütles Kuusik.

Kuusik ei ole nimelt rahul presidendile 30. aprillil peaminister Jüri Ratase poolt saadetud kirjaga, milles on Kuusiku hinnangul tema ametist loobumine valesti sõnastatud. 

Sellega seoses palubki Kuusik maksta talle kahjuhüvitis kuue kuu ametipalga ulatuses ehk 31 458,36 eurot.

Kuusiku lühikeseks jäänud ministrikarjääri põhjustasid ajakirjandusse paisatud kahtlused tema vägivallatsemise kohta oma naisega. Politse käivitas asjaolude selgitamiseks kriminaaluurimise.

Uurimine päädis talle süüdistuse esitamisega kehalises väärkohtlemises ning Viru maakohus vaeb seda kinnisel kohtuistungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles