See räpane raha

Merit Männi
Copy
Öeldakse, et raha on must. Uuringud kinnitavad, et ühel rahatähel on keskmiselt rohkem baktereid ja mikroobe kui näiteks kasutatud WC-paberil.
Öeldakse, et raha on must. Uuringud kinnitavad, et ühel rahatähel on keskmiselt rohkem baktereid ja mikroobe kui näiteks kasutatud WC-paberil. Foto: Shutterstock

Sellal kui Eestis kogub tuure lugu ühes kalatööstuses väidetavalt pesitsevast listeeriabakterist ning kalatooted võimaliku haiguse hirmus iga päev ostukorvi ei rändagi, ei tule ilmselt enamikule selle skandaali valguses meelde tõsiasi, et raha, mille eest poest kraami osta, on veel räpasem ja sellel on bakterid, mis võivad põhjustada kümneid haigusi.

Öeldakse, et raha on must. Uuringud kinnitavad, et ühel rahatähel on keskmiselt rohkem baktereid ja mikroobe kui näiteks kasutatud WC-paberil. 94 protsenti rahatähtedest kannab kaasas mikroobe ja baktereid, mis võivad teha terve inimese haigeks. Seitsmelt protsendilt rahatähtedelt on leitud baktereid, mis võivad põhjustada tervele inimesele väga raskeid haigusi.

87 protsendil rahatähtedel on bakterid, mis on tervele inimesele ohutud, aga võivad põhjustada tõsiseid tervisehädasid nõrga immuunsüsteemiga inimestele, nagu vähihaiged ja HIV-positiivsed. Lisaks elab enamik viirusi väljaspool inimese keha 48 tundi – rahatähel aga üle kümne päeva!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles