Karud vangerdavad välismängijaid ja tõid korvi alla tuttava pika

Margus Martin
, reporter
Copy
Dartrell Moss (vasakul) ja Hendry Engelbrecht saavad Kadrina Karude tiimis võimaluse ennast tõestada ja meeskonda võitudele aidata.
Dartrell Moss (vasakul) ja Hendry Engelbrecht saavad Kadrina Karude tiimis võimaluse ennast tõestada ja meeskonda võitudele aidata. Foto: Kadrina Karud

Peatreener Andres Sõbra käe all esimest hooaega Eesti meeste korvpalli meistrivõistluste esiliigas madistavatel Kadrina Karudel on kahe esimese vooru järel võiduarve avamata.

Kui noortekoondislastest koosnevale G4S noorteliiga tiimile jäädi pingelise heitluse järel alla 87:94, siis KA Tallinna Kalev/TSK käest saadi eelmisel reedel kodusaalis sugeda numbritega 54:86.

Selle mängu järel saatis teise liiga mullune tšempion koju mõlemad meeskonnas testimisel viibinud ameeriklastest välistäiendused. Neist viskav tagamängija Tilford Thornton jr jõudis kostitada vastaseid avamängus 27 ja teises 10 punktiga. Vaid nädalapäevad meeskonna hingekirjas olnud jõuline äär Britt Jarriel Hammons sai oma ainsas matšis kalevlastega kirja kaksikduublit tähistanud 14 punkti ja 10 lauapalli.

"Andrest tundes käivad meil asjad kiiresti. Ma olen ise samasugune – kui ei sobi, siis saadame ära," kõneles Kadrina korvpallielu vedav Karude mänedžer Raivo Tribuntsov. Tema sõnul tunti puudust eelkõige mängujuhist, aga ka korvialusest jõust.

Mõlemale positsioonile leitigi varmalt uued mehed. Number ühe kohal saab võimaluse ennast tõestada kevadel kodumaal ülikooli lõpetanud Atlantast pärit Dartrell Moss ning tsentrisse toodi tuttav kundalane Hendry Engelbrecht. Viimane jõudis oma oskuseid selle hooaja eel näidata Eesti meistriliiga klubides Tallinna Kalev/TLÜ ja Pärnu Sadam.

Tribuntsov märkis, et nii lühikese kasvuga pallurit, nagu on nädala alguses Kadrinasse saabunud 170 sentimeetrit pikk Moss, pole tükk aega nähtud. Esimese trenni tegi tudengiliigas NCAA mänginud värske täiendus teisipäeval. Võimalik, et homme näeb teda juba järgmises liigamängus Tartu Ülikool/Kuremaa SK-ga platsil. "Mängud näitavad, aga loodame, et sobib. Meil on vaja sellele kohale tugevdust," tähendas Karude mänedžer, lisades, et esimesel treeningul jättis pallur sümpaatse mulje.

Kõneldes 205 sentimeetrit pikast Hendry Engelbrechtist, lausus Raivo Tribuntsov, et kundalane on väga õnnelik poiss. "Sest jõudis meie juurde," põhjendas ta. "Ma arvan, et ta on praegu seal, kus on tema õige koht. Pikkust oli meile kindlasti juurde vaja."

Siiamaani pidi vastaste pikakasvulisi pallureid peamiselt ohjeldama kahemeetrine Uku Kams.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles