Tapa raudteejaamas võib minna mürgliks (1)

Marju Lina
, toimetaja
Copy
Tapa raudteejaam.
Tapa raudteejaam. Foto: Eva Klaas

Kaitsevägi korraldab koos Kaitseliiduga 28. oktoobrist 1. novembrini ühisõppuse Tapa raudteejaamas ja selle lähiümbruses.

Õppuse ajal liiguvad piirkonnas nii jalgsi- kui ka motoriseeritud patrullid, seega palutakse olla tavapärasest veelgi tähelepanelikum. Igapäevast reisirongiliiklust õppus ei sega ja muid liikluspiiranguid avalikel teedel ei rakendata.

Õppusel osalevad kaitseväelased võivad kasutada mitmesuguseid imitatsioonivahendeid, sealhulgas paukpadruneid ja õppegranaate, mis võivad teha valedes kätes palju kahju. Leides õppuse alalt eseme, mille puhul tekib kahtlus, et see võib kujutada kellelegi ohtu, ei tohiks seda mitte mingil juhul ise puutuda, vaid tuleks jätta meelde leitud eseme asukoht ja teavitada sellest õppusel osalejaid või häirekeskust telefonil 112.

Masinate liikumine ning imitatsioonivahendite kasutamine tekitavad tavapärasest rohkem müra. Kuna valjud helid võivad häirida lapsi ja koduloomi, palub kaitsevägi hoida võimalusel õppuste piirkonnas mürapelglikud loomad siseruumides ning selgitada lastele toimuva põhjust.

Kaitsevägi lubab anda endast parima, et mitte liigselt häirida õppuse ala elanike argielu. Küsimuste korral ja tagasiside andmiseks palutakse julgelt pöörduda õppuse alal ringi liikuvate märgistust CIMIC kandvate osalejate poole. Kiireloomulisemate murede korral saab kontakteeruda Kaitseliidu kirde maakaitseringkonna tsiviil-sõjalise koostöö spetsialistiga numbril 5324 7344.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles