Kas sinu koer sööb piisavalt kala?

Copy
Foto: PetCity

Möödas on ajad, mil koera toit oli vaid kont ja krõbusk. Üha rohkem on koeraomanikud teadlikud oma lemmiku tervisest ja toitumisvajadustest. Vähem tuntud on aga fakt, et koerad armastavad kala. Eriti kasulik on kala koertele, kel terviseprobleeme.

Põhjus, miks koerad kala armstavad, peitub tugevas maitses ja lõhnas. Metsikud koerad ei olnud toidu osas valivad ning leidsid maha maetud toitu tugeva lõhna järgi. Kaasaegsed koeratoidud on õrna lõhnaga ning pahatihti ka madala kvaliteediga.

Milleks koerale kala?

Kala sisaldab teadupärast suures koguses oomega-3 rasvhappeid, mis on kasulikud ka neljajalgsetele. Rasvhapped mõjuvad hästi koera karvastikule, nahale ja liigestele. Ühtlasi kergendab kala lemmiku seedesüsteemide tööd, kuna kala on kõrge kvaliteediga kergelt seeditav proteiin.

Paljud koerad on kimpus luu- ja liigeseprobleemidega ning ka selles osas toetab kalamaius lemmiku liikumist. Kalas on palju kõhre, mis toimib vedrustusena, aidates hoida luu liikumise sujuva. Ebakvaliteetse toidu, lemmiku haiguse või kahjustatud liigeste puhul muutub kõhr hapraks ja hõredaks. See hakkab koeral põhjustama valu ja põletikku. Kalas sisalduv kõhr aitab asendada kulunud kõhresid.

Tundlikumatel koertel võib tavatoidu söömisel tekkida allergiaid, mis väljenduvad sügeluse, ekseemi, letargia, kõrvapõletike, halva naha või karvade seisundi või seedehäirete näol. Fish4Dogs sobib hästi ka allergikutest koertele.

Kala on oluline organismi õigeks toimimiseks ning aitab koeral hoida organismis vajalikku tasakaalu. Fish4Dogs on saadaval nii kuivtoidu, maiuse kui lisandina ning sobib kõigile koertele.  Kõiki tooteid saab osta PetCity kauplustest ja e-poest. Kui lemmik on allergiline, tasub külastada neljajalgsega PetCity loomakliinikut.

Copy
Tagasi üles