Päevakäpp: kaunitar Kirke kehas põksub suur ja soe süda

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Kirke
Kirke Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Tik-tok, tik-tok, tiksub Kasside Turvakodu köögiseinal kell. Muudkui teeb ringe ja ringe, ringe ja ringe. 

Turvakodu neljajalgsed hoolealused on märganud, et seinal on üks jooksupoiss, kes muudkui ringi lippab, aga kohale ei jõua. Mõned teavad, et on hetki, kui see kell murdosaks seisma jääb. Need on need maagilised hetked, kui turvakodus sünnib ime ja mõni nurrumootor kohtub esimest korda oma inimesega.

Vahva Kirke on selle kella töötamispõhimõtetest aimu saanud ning nüüd käibki Kirke koguaeg kella vaatamas. «No kus mu kodu jääb? Kas ta nüüd tuli? Ei tulnudki. Aga nüüd? Ah, jälle keegi teine läks koju. No kui kaua pean ma veel ootama? Kell muudkui käib ja käib, aga mis kell siis minu pere tuleb?» küsib Kirke.

Kirke kella vaatamas.
Kirke kella vaatamas. Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Väike Kirke on juulikuus turvakodu hoole alla saabunud noor kassitirts. Kui esialgu oli Kirke tagasihoidlik, siis nüüdseks on temast saanud üks turvakodu juhtivaid jõude. Ei ole mänge, mida mängitaks ilma Kirketa ega ole söögikordi, kus söödaks ilma Kirketa. Ja need kamina ees pikutamised — Kirke on üks neist, kes kõige soojemas pesas koha sisse võtab.

Väikesel Kirkel on potentsiaal saada suureks kassiks. Mitte kasvult, vaid hingelt. On ta juba praegu nii terane, asjalik ja tegus. See, mis kodus saama hakkab, saab olema küll põnev!

Kirke ootab sinu kirja aadressile info@kassideturvakodu.ee. Kirjuta juba ruttu, sest Kirke ei jõua enam kella vaadata!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles