Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teisipäeva õhtul kõlasid Imavere rahvamajas jõululaulud, etendus jõulumuinasjutt, söödi piparkooke ja joodi vürtsjooki, sest maakonna esipäkapikk Taiga Laur esitles oma vastilmunud jõulunäidendite kogumikku «Päkapikud teel». Taiga Laur ütles, et raamatusse tee leidnud näidendid on tal lauasahtlis päris pikalt tolmu kogunud. «Kirjutasin neist enamiku kunagi ammu, kui töötasin Sargvere koolis,» sõnas ta.

* Paide linnavalitsus on ette võtnud linnavõimla uuenduse, mis algas kõige hädavajalikuma töö, katuse remondiga. Hoone peaks tilkuvatest lagedest pääsema veel tänavu. Järva Teataja on varem mitu korda kirjutanud, et linnavõimla laed ei pea enam ammu niiskust ja vihmavett kinni ning seal end enne treeninud batuudihüppajatele tilkus kaela nii vett kui ka krohvitükke. Katust on küll korduvalt parandatud, kuid see oli vaid ajutine lahendus. Nüüd on ette võetud katusekatte põhjalik uuendus.

* Paidesse sissesõidu ringteel asuvasse Olerexi Tallinna maantee tanklasse peaks lähiajal kerkima ettevõtte esimene käsipesula kogu Eestis. Olerexi arendusjuht ​Tarmo Siimsaare ütles, et ettevõte rajab Tallinna maantee tanklasse käsipesula, sest soovib pakkuda mitmekülgsemat teenust. Siimsaare teada valmib käsipesula ilmselt järgmisel aastal. Alles jääb ka Tallinna maantee tankla automaatpesula.

* Paide linnavalitsus otsib hanke kaudu toitlustajat, kes võtaks rendile Lai 33s asuvad toitlustuseks sobivad ruumid ning pakuks sooja ja taskukohast sööki nii oma maja rahvale kui ka linlastele. Paide abilinnapea Siret Pihelgas ütles, et toitlustajat asus linnavalitsus otsima Lai 33 tegutsevate asutuste palvel. «Nii täiskasvanute keskkool kui ka raamatukogu soovivad, et majas oleks söögikoht, kus saaks päevasel ajal süüa,» täpsustas ta. Pihelga hinnangul sobiks sinna majja hästi töölissöökla moodi toidukoht, kus saab kiiresti lihtsat sooja toitu soodsa hinna eest. «Midagi sellist, nagu oli Liisu söögituba,» lisas ta.

* Kuigi võiks arvata, et kirjade ja kõnedega inimesi tüütavate petturite kuldajad on möödas, kinnitas Paide politseijaoskonna piirkonnavanem Priit Söörd, et investeerimiskelmid on endiselt väga aktiivsed. Skeem ise on küllalt lihtne: inimene saab kõne, tihtilugu tuleb see välismaiselt telefoninumbrilt, vastajale pakutakse võimalust oma raha investeerida, kusjuures muinasjutulise kasumiga. «Alati tuleb esmalt mingi summa panustada, alles seejärel lubatakse kasumit. Suurt kasumit,» selgitas Söörd. «Asi võib hakati pihta väikestest summadest. Mingil hetkel näidatakse, kui suureks summad vahepeal kasvanud on, küsitakse lisaraha ja nii see läheb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles