Bulgaaria korrakaitsjad arreteerisid 15 rassismiskandaaliga seotud fänni (1)

Copy
Kohtunikud arutamas Inglismaa koondisega
Kohtunikud arutamas Inglismaa koondisega Foto: David Klein / Sportimage/PA Images / Scanpix

Bulgaaria politsei tuvastas 15 ning vahistas kuus jalgpallifänni, kes kostitasid EM-valikmängul Inglismaaga võõrsil võistkonna mängijaid rassistlike solvangutega.

Inglismaa võitis küll EM-valikmängu Bulgaaria vastu 6:0, kuid Sofias peetud kohtumine tuli avapoolajal kahel korral peatada, kuna kodumeeskonna fännid hüüdsid Inglismaa mustanahaliste mängijate suunas rassistlikke solvanguid.

«Me ei salli sellist käitumist,» ütles Bulgaaria siseministeeriumi volinik Georgi Hadžiev.

Bulgaaria peatreener Krasimir Balakov ütles pärast mängu, et ei kuulnud rassistlikke hüüdeid. Hiljem palus ta sotsiaalmeedia vahendusel inglastelt vabandust. 

«Mõistan hukka kõik rassismi vormid kui lubamatu käitumise, mis on vastuolus normaalsete inimsuhetega,» lisas ta. «Arvan, et sellised eelarvamused tuleks matta sügavale meie minevikku ja neid ei tohiks kunagi keegi allutada.»

Bulgaaria legend Hristo Stoichkov muutus emotsionaalseks, kui temalt küsiti, kuidas tulevikus sarnast juhtumit vältida. Ta toetas, et fänne ei lubata staadionile ning tuleks kehtestata rangemaid karistusi.

Vahepeal on Inglise jalgpalliliit ja UEFA hukka mõistnud Bulgaaria fännide tegevuse, spordi Euroopa juhtorgani president Aleksander Ceferin kutsus jalgpalliliikmeid ja valitsusi üles võitlema rassismi vastu.

Inglismaa alaliit on pakkunud täielikku tuge ka rassistlikule laulmisele järgnenud Inglismaa mängijatele.

Inglismaa poolkaitsja Jordan Henderson nimetas Bulgaaria fännide käitumist vastikuks pärast seda, kui neid hoiatati natsipühade ja ahvimürade eest.

«Ma ei olnud ilmselgelt rahul olukorraga, kuhu me sattusime – polnud tore olla kaasatud ja see ei tohiks juhtuda 2019. aastal,» sõnas ta.

Esmaspäeval rahvusvahelise debüüdi teinud meeskonnakaaslane Tyrone Mings ütles, et kuulis Sofias matšieelse soojenduse ajal rassistlikku laulmist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles