Aruküla/Audentes jõudis karikasarjas veerandfinaali

Postimees Sport
Copy
Aruküla/Audentes
Aruküla/Audentes Foto: Elmo Riig

Eesti karikavõistlustel käsipallis mängiti kolmapäeval Arukülas esimene kaheksandikfinaalide korduskohtumine. Avamängu kaotanud Aruküla/Audentes alistas Tartu Ülikooli 35:26 (19:15) ja edenes veerandfinaali koondtulemusega 68:60. Võitja ühines kaheksa parema seas sinna juba loosi tahtel pääsenud Põlva Coopi, Viljandi HC ja Põlva Servitiga.

Kohtumist Arukülas alustas pisut paremini kodumeeskond, olles pärast Rauno Kopli tabamust kaheksandal minutil ees 4:2. Mõne minuti möödudes viis Gerrit Oberg tartlased esmakordselt juhtima 5:4, kuid pärast Karmo Harju kaht väravat ja Karl Martin Kiisi täpset viset oli 8:6 ees jälle Aruküla/Audentes.

Rando Seini viskest tuli 19. minutil 8:8 ja pea poolaja lõpuni jätkus vägagi tasavägine heitlus. Kord oli üks võistkond ühega peal, siis jälle teine ning kuni seisuni 15:15 vaheldusid tablool kõikvõimalikud viigiseisud. Võõrustajad aga lõpetasid avapoolaja võimsa 5:0 spurdiga ja Kopli vise saatis meeskonnad puhkepausile seisul 19:15.

Riietusruumist naastes jätkasid arukülalased sealt, kus pooleli jäid – nelja minutiga visati veel neli vastuseta väravat ning juhiti 23:15. Mäng muutus tulisemaks, kaheminutilisi karistusi sadas mõlemale poole ning 36. minutil teenis tartlaste snaiper Sein ka punase kaardi.

Avakohtumiseski oli Tartu Ülikool teisel poolajal seitsmeväravalises kaotusseisus, ent võitles välja minimaalse võidu. Sarnast tagasitulekut kolmapäeval siiski ei sooritatud, ehkki võimalusi oli. Hästi tabasid Klaus Peeter Rüütli ja Siim Markus Saarend, vastastel sai punase kaardi Andre Sild ning Elar Vanahunt tegi kümme minutit enne lõppu seisuks 27:23.

Kodumeeskond jäi veel kahemehelisse vähemusse, kuid lähemale kui neli väravat tartlasi ei lubatud. Lõpuminutid olid seisu vormistamine ning Aruküla/Audentes võitis 35:26. Kopli viskas üheksa ning Harju ja Mihkel Vaher kuus väravat. Kaotajate täpsemad olid Sein viie ning Rüütli ja Jürgen Adamson nelja tabamusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles