Blogi: Kanepi jäi ülimalt tasavägises mängus maailma kaheksandale reketile alla

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi on Moskva tenniseturniiril saanud neli võitu järjest.
Kaia Kanepi on Moskva tenniseturniiril saanud neli võitu järjest. Foto: AFP7/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kaia Kanepi kaotas Moskva Kremlin Cupi tenniseturniiri teises ringis maailma kaheksandale reketile Kiki Bertensile 4:6, 6:3, 7:5.

Otsustavas setis läks Kanepi 4:1 juhtima, kuid seejärel võitis Bertens kolm geimi järjest ning viigistas. Viimastes geimides oli rohkem energiat Bertensil, kes jõudis veerandfinaali, kus kohtub Kristina Mladenovic – Anastasija Sevastova mängu võitjaga. Kokku kestis Kanepi ja Bertensi mäng 2 tundi ja 19 minutit. 

Viimati suutis Kanepi WTA tennisetabeli esikümne mängija alistada mullu US Openil, kui võitis avaringis Simona Halepit. Eelviimane selline võit pärineb aga 2014. aastast, kui eestlanna oli Wimbledoni avaringis parem Jelena Jankovicist.

Enne mängu:

Eesti teine ja maailma 109. reket on heas hoos. Moskvas on Eesti tennisemängija saanud juba neli võitu järjest.

Kvalifikatsiooniturniiri kolmes matšis ülekaalukaid võite saavutanud Kaia Kanepil on Moskvas teise ringi matšis Bertensi vastu mängus rohkem kui võit, sest eestlanna pürgib järgmise aasta alguses toimuvatele Austraalia lahtistele meistrivõistlustele. Selleks on vaja olla edetabelis vähemalt 104 parema seas.

Kanepi loovutas kvalifikatsiooniturniiri kolmes matšis kokku vaid kuus geimi, tõsi, eelturniiri teises matšis sai ta ukrainlanna Anhelina Kalininalt seisul 4:1 loobumisvõidu.

Teisipäevases Kremlin Cupi esimese vooru mängus ei andnud Kanepi Timea Babosile õrnematki šanssi ning alistas maailma edetabelis 98. positsioonil paikneva ungarlanna 13 minutit üle tunni kestnud matšis 6:1, 6:3.

Kanepi valitses täielikult tagajoonemängu: eestlannal piisas sellest, et palli stabiilselt väljakul hoida ja vältida lihtvigu, sest esimesena eksis tavaliselt Babos. Kanepi lõi Babose vastu viis ässa ning võitis esimeselt servilt tervelt 90 protsenti punktidest. Eestlanna patustas ka kahe topeltveaga, Babos tegi neid viis. Punktidega oli Kanepi ülekaal veenev, 65:39.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles