Ukraina üks suuremaid IT-ettevõtteid laieneb Eestisse

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
ELEKS
ELEKS Foto: Kuvatõmmis
  • Ettevõte palkab Eestis vähemalt 20 spetsialisti

Ukraina üks juhtivaid tarkvaraarenduse alltöövõtjaid ELEKS avab kontori Eestis, et laiendada tegevust Põhjamaades.

ELEKS on 1400 töötajaga Ukraina tarkvaraettevõte, mis tegeleb oma klientide huvides muu hulgas suurandmete ja tehisintellekti abil süsteemide migreerimise ning pilvandmetöötluse lahenduste väljatöötamisega.

«Eestis esindust avades loodame laiendada oma tegevust Põhjamaades, jagades ELEKSi ekspertteadmisi innovatlistes lahendustes ning tugevdada oma positsiooni lojaalse ja usaldusväärse partnerina praeguste ja tulevaste klientide seas,»  kommenteeris Eesti esinduse avamist ELEKSi tegevjuht Andriy Krupa.

ELEKSi Eesti piirkondlikuks juhiks on Jaanika Merilo, kes on varem nõustanud mitmeid Ukraina linnapäid, vedanud sealseid IT-projekte ja olnud infrastruktuuriministeeriumi töötaja.

«Plaanis on aasta jooksul kasvatada meie meeskond katma kogu tarkvaarenduse elukäiku alates vajaduste analüüstist kuni kasutajaliideste loomiseni, andmete migreerimiseni ja vajadusel teiste juba olemasolevate süsteemide ühildamiseni. Selleks plaanime laiendada meeskonda umbes 20 liikmeni, kaasates parimaid spetsialiste Ukrainast ja Eestist ning kindlasti kaasates jooksvalt ka Ukrainas ja ELEKSI teistes kohaloleku maades asuvaid spetsialiste,» ütles Merilo.

Tema sõnul on ettevõtte lähenemine selline, et Eesti meeskond kataks jooksvaid klientide vajadusi ning kaasaks jooksvalt parimaid spetsialiste kompetentsikeskustest teistes maades, kaasa arvates Ukrainas.

«Näiteks, kui on vajadus luua lahendus lähtudes andmete analüüsist, siis vajaduste kaardistamisel osaleksid ka Ukraina ning meie teise maade spetsalistid, kuid lahenduse enda loomine ja juurutamine ning projektijuhtimine toimuks peamiselt kohalike spetsialistide abil,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles