Viljandis ehitati tänavu 330 000 euro eest uusi kõnniteid (2)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Jakobsoni kooli ülekäigurada.
Jakobsoni kooli ülekäigurada. Foto: Viljandi linnavalitsus

Tänavu sai Viljandis korda üheksa kõnniteelõiku linna eri paigus. Töid kavandades lähtuti liiklusohutuse suurendamisest ning koolide- ja lasteasutuste ligipääsetavuse parandamisest. Viljandi linnavalitsus andis pressiteate vahendusel teada, et kokku 329 813 eurot maksma läinud ehitustöid rahastati täies mahus linnaeelarvest.

Korda tehti või ehitati Suur-Kaare tänava kõnnitee Paalalinna koolist Kauge tänav 32 majani, Loode tänava jalgratta- ja jalgtee, Leola tänava kõnnitee Nurme tänavast Leola tänav 49 kinnistuni, Jakobsoni kooli esine kõnnitee ja ülekäigurada, Mängupesa õppehoone läheduses olev Riia maantee 19 parkla ja kõnnitee, Riia maantee 7 esine kõnnitee, Uue ja Kooli tänava ristmik, Keskuse tänava kõnnitee ning Riia maantee 99–101 bussipeatus ning jalgratta- ja jalgtee.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul on linnavalitsuse eesmärk igal aastal Viljandi kõnniteid paremaks muuta. «Linnas on palju kohti, kus kõnniteede seisukord jätab soovida. Pingutame selle nimel, et igal aastal saaks eelarvesse kirja summad mõne lõigu parandamiseks või väljaehitamiseks. Ühe aastaga paraku igale poole ei jõua ja nii olemegi seadnud linnavalitsuses eesmärgiks parandada esmajärjekorras koolide ja teiste lasteasutuste juurdepääsuteid, pidades eriliselt silmas liiklusohutust,» selgitas linnapea.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles