«Roaldi retked: Alpi suusakuningas»

Naine
Copy

Täna kell 20:00 Kanal 2 saates «Roaldi retked» põrutab saatejuht Roald Johannson Euroopa kõrgeimasse mäestikku Austria legendaarseimasse suusakuurordisse külla Eestist pärit ettevõtjale Hillar Kalamile. Hillar on teadaolevalt ainus eestlane, kes on iseseisvalt projekteerinud ja püsti pannud mägihotelli keset lumist Alpi mäestikku.

Tuntud oma kauni puutumatu looduse poolest on Austria üks kõige populaarseimad suusaturismi sihtkohti kogu maailmas. Seal väikeses mägikülas peab üks Eesti mees juba seitse aastat hotelli, millele on pannud ka Eesti nime «Mulk». 

«Roaldi retked: Alpi suusakuningas»
«Roaldi retked: Alpi suusakuningas» Foto: Kanal 2

«Idee tekkis juba ammu buumi ajal, kui raha tuli kõigil seinast. Siis tekkis mõte kuskile välismaale minna. Kuid asi sai teoks siiski hoopis pärast buumi ja raha tuli teenida masu ajal», meenutab Hillar.

Keset Kesk-Euroopat tükikese Eestit ehitanud Hillar on seal ka ametlikult litsentseeritud suusainstruktor. Kõrgete mägede vahel paneb Roald end Hillari juhendamisel enam kui kolmetuhande meetri kõrgusel suusamägedes proovile. «Mul on lapsepõlvest saati suur kõrgusekartus olnud ja selliste suurte mägede vahel olla ei ole väga mugav», tunnistab saatejuht Roald Johannson. 

«Roaldi retked: Alpi suusakuningas»
«Roaldi retked: Alpi suusakuningas» Foto: Kanal 2

Meeleolukas reportaaž «Roaldi retked: Alpi suusakuningas» on Kanal 2-s täna kell 20:00, kohe pärast «Reporterit». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles