Järelvaadatav: virtuaalreaalsus laiutab Tallinnas tiibu

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Täna õhtul avatakse Tallinnas hariduslik koguperekeskus, kus virtuaalreaalsuse tehnoloogia ühendatakse maailma muutnud leiutiste tutvustamisega. Postimees TV vahendab otseülekannet kell 19 algavalt avamisürituselt.

Tallinnas on mitmeid firmasid, kus pakutakse virtuaalreaalseid elamusi nii koha peal kui tuuakse virtuaalsed atraktsioonid tellijale sobivasse kohta koos vajalike seadmete, paigalduse ja juhendamisega. Juba varem kanda kinnitanud firmadele on lisandunud veel üks – täna õhtul avatakse Noblessneri valukojas PROTO avastustehas.

„PROTO on maailma esimene hariduslik virtuaalreaalsuskeskus, mis ühendab kaasaegse tehnoloogia sajanditaguste leiutiste ajaloo tutvustamisega. Avastustehase eesmärk on julgustada kõiki ise katsetama ja teadust avastama ning pakkuda meie väikestele teadlastele toetavat kasvulava,“ sõnas PROTO avastustehase tegevjuht Ott Sarapuu. „Tallinn on saanud ühe silmapaistva paiga võrra rikkamaks ning alates homsest ootame kõiki avastustehase maagiliste leiutiste maailma. Laupäeval on PROTO uksed avatud lausa südaööni,“ lisas Sarapuu.

Kogupere elamuskeskuse piduliku avamise keskmes on Veiko Tubina lavastus, mida esitatakse vaid korra. Maagiliste leiutiste maailmast inspireeritud etendus toob lavale varjuteateri ja valgusshowga tantsunumbri, teadusteatri, isemängiva klaveri ja palju muud.

Avatava virtuaalkeskuse väljapanekus on ligi 30 virtuaalreaalsus- ja tegevuseksponaati, mis põhinevad 19. ja 20. sajandi leiutistel. Nende hulka kuuluvad elusuuruses kuumaõhupall, auruvedur ja õhujalgratas, mida saab virtuaalreaalses mängus ise juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles