Suislepast leiti surnud merikotkas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merikotkas saagiga
Merikotkas saagiga Foto: Ove Maidla.

Riikliku looduskaitsekeskuse Pärnu-Viljandi regiooni töötajad toimetasid Nigula metsloomade taastuskeskusesse hukkunud merikotka, kelle jahimehed olid leidnud laupäeval Tarvastu vallast Suislepast.


Välisvaatluste põhjal oli tegemist heas toitumuses vanalinnuga. Taastuskeskuse perenaine Kaja Kübar ütles, et koos Suislepas hukkunud kotkaga viiakse Tartusse lahkamisele ja analüüsimisele ka Pärnumaalt Lindist leitud merikotkas.


Tegemist oli juba neljanda merikotka hukkumise juhtumiga. Läänemaalt Nõvast on leitud kaks kotkakorjust ja Hiiumaalt üks mürgistusnähtudega lind, kes kosub Nigula keskuses.

«Neli hukkunud kotkast lühikese aja jooksul on ärevust tekitav arv,» ütles keskkonnainspektsiooni Viljandi büroo juhataja kohusetäitja Naima Täär.

Inimesed, kes leiavad hukkunud või nõrkenud kotka või mõne teise röövlinnu, peaksid kiiresti sellest teatama Nigula metsloomade taastuskeskuse telefonil 504 5891 või keskkonnainspektsiooni lühinumbril 1313.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles