Koolidele jagati edulugude eest tunnustust

Merit Männi
Copy
Foto: Ida-Viru ettevõtluskeskus

Eile Paides toimunud haridusprogrammi Ettevõtlik kool haridusfestivalil kuulutati välja koolide ja lasteaedade parimad ettevõtlikku hoiakut arendavad edulood ning jagati välja standardid ehk kvaliteeditunnustused õppeasutustele, mis rakendavad süsteemselt ettevõtlikku õpet. Tunnustusi jagus ka Järvamaa haridusasutustele.

Haridusprogrammi Ettevõtlik Kool koordinaatori Kristi Krilovsi sõnul töötab täna enam kui 125 kooli ja lasteaeda programmi põhimõtete järgi. „Ettevõtlik Kool on kui kaasaegne hariduse kvaliteedimärk. See on teisisõnu koondnimetus põnevale ja kaasavale õppimise metoodikale, mis toob koolidesse ja lasteaedadesse rohkem iseseisvat ja ettevõtlikku hoiakut, arendab lastes otsustusvõimet ja ärgitab tegutsemishimu,“ rääkis ta.

Sel aastal jagati välja 29 standardit ehk kvaliteeditunnustust, sh Sillamäe lasteaed Päikseke sai kõrgeima taseme ehk kuldtaseme ning Antsla gümnaasiumile ja Põltsamaa ühisgümnaasiumile omistati hõbetase. Baastasemed omistati kokku 26 õppeasutusele üle Eesti. Järvamaal on nüüdsest baastaseme standardiga koole viis: Türi põhikool, Paide Hammerbecki põhikool, Paide Hillar Hanssoo põhikool, Imavere põhikool ja Peetri kool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles