Järgmine suur tehnoloogiline lahingupaik on kõrvade sees (1)

, Digitarga kaasator
Copy
Foto: iStock

Juhtmevabad kõrvaklapid on hetkel kõige kuumem teema, ärgitades tootjaid neid lettidele rivistama, kirjutab Hardi Keerutaja tehnoloogiaportaalist Digitark.

Muidugi, kuskil tehakse suuri asju nagu elektrimootoriga sõitvaid praame, marsile suunduvaid rakette ja tuumaelektrijaamu. Personaalses digitehnoloogias on aga mitmes valdkonnas seisak. Tahvelarvutid, telefonid, nutikellad – need on põhimõtteliselt valmis. Kõige põnevam ja kiiresti arenevam valdkond on hoopis kõrvaklapid. Sellised nagu Apple AirPods’id, ilma juhtmeteta, mis kaotavad vajaduse kõrvaklapipesa järele (šansid on, et seda pole juba su praeguses telefonis).

Enne Apple’t olid mõned idufirmad, kes tõid juhtmevabad klapid turule esimesena. Kõigile nähtava ja arusaadavana tulid turule AirPods’id 2016. aastal. Need olid nagu üldiselt Apple’i asjad ikka, töökindla juhtmevaba ühendusega, üle viie tunnise akukestvusega ja kompaktse lihtsasti kasutatava laadimiskarbiga.

Alates sellest hetkest on pingutanud ka teised. Samsungi mitmed katsetused erilist menu ei nautinud, kuni sel aastal jõuti üsna toimiva lahenduseni Galaxy Buds’idega. On väiksemad tegijad nagu Jabra ja Jaybird, kes üritavad likvideerida AirPods’ide puudujääke nagu näiteks kehv välise müra summutus. Apple’i valik on isegi laiem, kui arvesse võtta ka neile kuuluv Beats’i toodang.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles