Raske õnnetus aheldas profiratturi ratastooli

Postimees Sport
Copy
Edo Maas (esiplaanil)
Edo Maas (esiplaanil) Foto: Facebook: Edo Maas

Hollandi rattur Edo Maas, kes seni teenis igapäevast leiba Team Sunwebis, sattus Piccolo Lombardia ühepäevatuuril nii ränka õnnetusse, et kaotas liikumisvõime.  

19-aastane sportlane põrkas võistluse käigus kokku autoga, mille tagajärjel sai tema selg tõsiseid vigastusi. Mees viidi kiirkorras haiglasse, kus teda opereeriti, kuid Sunwebi sõnul on üsna ebatõenäoline, et Maas kunagi uuesti liikuma hakkab. 

«On üpriski võimatu, et tema jalad uuest funktsioneerima hakkavad. Sellest hoolimata püsib Edol suur tahtejõud ja võitlusvaim,» seisis rattaklubi ametlikus avalduses.

Noore hollandlase kurb saatus on vaid üks väike osa hirmsatest sündmustest, mis viimastel kuudel aset on leidnud. Augustis hukkus Poola tuuril Belgia atleet Bjorg Lambrecht.

Sunweb on vahejuhtumi valguses pöördunud UCI (Union Cycliste Internationale) poole, et arutada rattaspordi turvameetmete tõhustamise üle. «Pärast sellist tragöödiat pöördume juhtide poole, kes peaksid osalejate ohutuse tagamiseks tegema suuremaid pingutusi,» oli Saksamaa meeskonna avaldusse lisatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles