Rait Ratasepp on 20-kordse ultratriatloni maailma kiireim mees

Postimees Sport
Copy
Rait Ratasepp Fuerteventura saarel rattaga kilomeetreid mõõtmas.
Rait Ratasepp Fuerteventura saarel rattaga kilomeetreid mõõtmas. Foto: Jakob Meier

Ultratriatleet Rait Ratasepp jõudis eile endale korraldatava 40-kordse ultratriatloniga poole peale. Kahekümne triatloni läbimisega edestas ta ajaliselt nii isiklikku kui ka kehtivat maailmarekordit. 

Ratasepal kulus 20 päeva koonddistantsina 76 km ujumiseks, 3600 km rattasõiduks ja 844 km jooksuks kokku 225 tundi, 32 minutit ja 41 sekundit.  

Päevases formaadis 20-kordse ultratriatloni ametlik maailmarekord on püstitatud tänavu Norbert Lüfteneggeri poolt Šveitsis. Seda laugel maal ja ajaga 241:36.45. Ratasepa 20-kordse ultratriatloni isiklik tippmark on püstitatud möödunud aastal samas kohas, kus toimub ka tänavune 40-kordne ultratriatlon (Kanaari saarel Fuerteventuras). Eelmisel aastal kulus Eesti esimesel ultratriatleedil kahekümne täispika triatloni läbimiseks 238:52.34. Nii edestas Ratasepp praeguse katsumuse kokkuvõttes isiklikku rekordit 13 tundi, 19 minutit ja 53 sekundit ning kehtivat maailmarekordit 16 tundi, 4 minutit ja 4 sekundit.

Kuigi Ratasepp edestas kehtivat maailmarekordit, jääb ametlikult siiski püsima Lüfteneggeri 20-kordse ultratriatloni maailmarekord, sest rekordeid kinnitav IUTA arvestab maailmarekordeid vaid korraldatud võistluste raames, kus on avatud osavõtt ka teistele sportlastele. Ratasepp korraldas 40-kordse ultratriatloni aga vaid iseendale, sest maailmas ei organiseerita sellises formaadis ega tingimustes võistlusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles