Raamatu «Lihtsalt hinga» autor Dan Brulé: meistriks tuleb end ise treenida

Copy
Dan Brulé.
Dan Brulé. Foto: Erakogu

Raamatu «Lihtsalt hinga» autor ja USA hingamisguru Dan Brulé tuleb järgmisel kuul Eestisse ja korraldab koostöös hingamisjuhendaja Heiki Tomsoniga Tallinnas 9.-14. novembrini teadliku hingamise meisterlikkuse kursuse.

Dan Brulé «Lihtsalt hinga».
Dan Brulé «Lihtsalt hinga». Foto: Raamat

Kas sulle meeldiks, kui sa saaks elus kõike juhtida pelgalt oma hingamist kohandades? Raamatus «Lihtsalt hinga» tutvustab hinnatud hingamistöö edendaja Brulé erinevaid hingamistehnikaid, mille abil ta on enam kui viiekümnes riigis aidanud inimestel ärevust maandada, edukam ja tervem olla. Brule kirjeldab raamatus lihtsaid, ent uudseid teadmisi, mida tippsportlased, võitluskunstide meistrid, eriväelased, päästetöötajad ja vaimsed joogid alati teadnud on – hingamist reguleerides on võimalik muuta oma emotsionaalset ja füsioloogilist seisundit.

Avaldame Dan Brulé raamatust mõtlemapanevaid katkendeid.

  • Ärge raisake looduse poolt antut, teadvustage seda. Teadlikult hingates hakkate ise oma mõtteid, energiat ja keha juhtima.
  • Meistriks tuleb end ise treenida. Meistriks saamine eeldab igal alal järjepidevust, pühendumist ja keskendumist.
  • Hingamine on üks suur oskuste kogum, mille teadvustamine ja valdamine on oluline, kui sa tahad ise oma elu kontrollida ja palju saavutada.
  • Kõigi elualade suured meistrid teavad, kui tähtis hingamine on. Nad kasutavad seda, valmistudes midagi tegema ning hiljem taastumiseks; nad kasutavad seda keerulistes olukordades ja kriisihetkede ajal.
  • Sügavalt hingates me rahuneme kiiremini ja lõdvestume sügavamalt. Ja kui me õpime hingamist juhtima, muutume energilisemaks ja ärksamaks, meie enesetunne paraneb, hakkame tundma suuremat naudingut ning muutume vastupidavamaks ja tugevamaks.
  • Hingamistöö aitab meil märgata tekkivaid võimalusi ja neid ära kasutada. See aitab meil keskenduda oma sisemistele positiivsetele ressurssidele, oma isiksuslikele omadustele ja oma oskustele ning neid parimal moel realiseerida.
  • See, kuidas me hingamisse suhtume, kirjeldab meie suhtumist ellu.
  • Iga väljahingamisega vabastad sa kehast mürkaineid ja ainevahetuse jääke. See on looduse poolt nii seatud.
  • Kui on vaja millelegi keskenduda, siis alusta sellest, et keskendud oma hingamisele. Kui on vaja ennast kontrollida – oma meelt, keha, emotsioone, rühti või käitumist – tuleb alustada oma hingamise kontrolli alla saamisest.
  • Kui sa tähelepanu hingamisele suunad, hakkab su energia koonduma ja sa saavutad tohutu isikliku väe.
  • Kui sa tõesti tahad mõista elu sügavamaid tõdesid ja jõuda teadvuse kõrgematele tasanditele, pead sa mõistma hingamise olulisust. See on tee, uks ja ühendus sinu olemuse, sügavaima südame ja hinge juurde.
  • Unikaalse ja taevaliku elu elamine nõuab julgus. Selleks pead sa pöörduma oma eheda olemuse poole, mis avaldub ja peegeldub igas hingetõmbes. Hingamine on nagu keel: «hinge keel». Ja sa pead hakkama suhtlema oma hingega ainsas keeles, mida ta mõistab: südame ja armastuse keeles. Selleks on vaja julgus, et jälgida oma südant ja kõndida oma teed. Massi sabas käimine või suurmeese järgimine loob meeletu illusiooni turvalisusest. Aga kui sa käid kellegi teise teed, käid sa vale teed. Vahet pole, kui suur oli see, kes selle tee on rajanud või kui palju miljoneid usub, et just see tee on õige. Ühel hetkel pead sa üksi oma teed mööda edasi minema. Sinu ainsaks kaaslaseks, ainsaks teejuhiks sel teel on su enda hingamine.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles