Homses Arteris: Veenre topeltvõit, edukad eestivenelased ja kaunis kausikook

Arter
Copy

Selle nädala Arteri kaanekangelane on Kuldnõela võitja, ehtekunstnik Tanel Veenre. Esmakordselt Tallinn Fashion Weeki ajaloos võttis üks geenius topeltvõidu ja pani tasku nii Eesti kaalukaima moeauhinna kui ka publikulemmiku tiitli.

Legend Veenrest kui muinasjutumaailmas tegutsevast loojast on lehvinud üle maailma. Kuid kes on inimene selle varjus? Kuidas olla kaksikute isa, äriimpeerimi valitseja ja geeniaalne looja ühes isikus? Kuidas kasvatada väikest taime nii, et see ei murduks?

Tuntud dokumentalist Aljona Suržikova portreteerib tosinat edukat eestivenelast. Arter uurib, millist põhilist sõnumit tahab ta oma filmisarjaga vaatajaile edastada.

Põlvevalu on keskealiste hirm! Iga neljas meie hulgast kannatab selle käes ning kahjuks leidub vigastusi, mis kunagi ise ei parane. Arteri ajakirjanik tegi läbi katsumuste kadalipu meniskioperatsioonist ja paranemiseni ning pani kõik kogetu ausalt ja ilustamata kirja.

Aastatel 2012–2013 Afganistanis viibinud Taavi Liias võitis Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlusel kolmanda koha raamatuga «Talibani pojad». Selgub, et ajendi toonased mõtted ja kogemused raamatuks kirjutada pakkus üks üürike hetk Tartu tänaval.

Kui igatsete lapse- ja nooruspõlvest tuttavaid maitseid, proovige Eva Pärteli nostalgiaküpsetiste kogumikus ilmunud kaunist kausikooki śarlotti. See juhatab teid õigele retrorajale.

Kõigest sellest ja paljust muustki saate lugeda homsest Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles