Kunda külas koolitarkust nõutanud kirjanikku meenutab toekas tammepuust pink

Copy
Kunda Külaseltsi seltsimaja on teinud pikkade aastatega läbi totaalse muutumise ning kujunenud taas meeliskooskäimispaigaks. Ikka tänu tublidele eestvedajatele ja külaelanikele, kellele nende kodukant ja selle hea käekäik on olulised.
Kunda Külaseltsi seltsimaja on teinud pikkade aastatega läbi totaalse muutumise ning kujunenud taas meeliskooskäimispaigaks. Ikka tänu tublidele eestvedajatele ja külaelanikele, kellele nende kodukant ja selle hea käekäik on olulised. Foto: Vladislav Musakko

Kunda Külaseltsi seltsimajas ja selle ümbruses oli laupäeva pärastlõunal mõnusat sagimist. Kunagi koolina tegutsenud ja nüüd 155. aastapäeva tähistanud hoone peaukse ees avati samas majas õppinud kirjaniku Jüri Parijõe mälestuseks pink.

Külarahvast ja külalisi, kelle hulgas muusikalist kosti toonud rahvamuusikaansambel Kungla, oli üheaegselt mitmele pidulikule sündmusele kokku tulnud mitukümmend. Nii on sealses aktiivses kogukonnas ikka kombeks ka muude ühisürituste või talgute puhul.

Toekas kohalikust tammepuust mälestuspink valmis Lammasmäe puhkekeskuse peremehe Meelis Parijõe puidutöökojas osavate meistrimeeste käe all. Parasjagu välismaal viibival saunakultuuri usinal propageerijal endal paraku pidulikul hetkel kohal viibida ei õnnestunud, kuid platsis olid mitmed teised pereliikmed. "Mina olen väga rõõmus, et külaselts sellise mõtte peale tuli," lausus kirjaniku vennapojatütar, ajakirjaniku ametit pidav Aivi Parijõgi. Muide, pingi seljatoele on lõigatud kirjasule, tindipoti ja raamatu kujutis.

Huvitavat uudistamist jagus Kunda Külaseltsi hoone ümbruses veelgi. Muu hulgas näitas külavanem Maire Sepp kokkutulnutele vast korda saanud pritsikuuri, milles on aukohal 1934. aastal Tallinnas Johannes Mittuse valamis- ja mehaanikatööstuses valmistatud tuletõrjeprits. Samast leiab ka väljapaneku nõukogudeaegsetest kohalikele pritsimeestele eeskujuliku töö eest antud diplomitest.

Pikemalt saab üritusest lugeda järgmise nädala Virumaa Teatajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles