Otepääl kogutakse ukrainlaste heaks sokke ja kindaid

Maarius Suviste
, reporter
Copy
MTÜ Otepää Kinnaspunkt ruumides on nii palju vajalikke riideid Ukraina abivajajatele saatmiseks juba kokku pakitud ja pakitakse veel. Annetustena kogutakse headelt inimestelt lisaks sokke ja kindaid.
MTÜ Otepää Kinnaspunkt ruumides on nii palju vajalikke riideid Ukraina abivajajatele saatmiseks juba kokku pakitud ja pakitakse veel. Annetustena kogutakse headelt inimestelt lisaks sokke ja kindaid. Foto: Maarius Suviste
  • MTÜ Otepää Kinnaspunkt põhitegevus on kasutatud riiete ja esmatarbekaupade toomine Soomest
  • Nüüd aitavad otepäälased Ukraina lastekodusid ja sõjapiirkonna inimesi
  • Annetusena kogutakse sokke ja kindaid

Otepäälased koguvad heategevuse eesmärgil Ukraina lastekodudele ja sõjapiirkonna inimestele sokke ja kindaid.

Vajalike asjade kogumisega tegeleb mittetulundusühing Otepää Kinnaspunkt, mis loodud aastal 2017, kuid heategevust on selle eestvedaja Päivi Veikkolaineni algatusel tehtud juba 25 aastat.

«Meie põhitegevus on kasutatud riiete ja esmatarbekaupade toomine Soomest abivajajatele Otepää piirkonnas ja kaugemalgi, kuid viimastel aastatel on Eestis vajadus langenud,» ütles eestvedaja Vello Iir.

Tänavu kevadel kohtus ta inimestega, kes tegelevad Eestis Ukraina lastekodude ja sõjapiirkonna inimestele riiete ja muude asjade toimetamisega. «Kuna meil on kogunenud väga palju riideid lastele, naistele ja meestele, siis otsustasime, et võiksime need saata abivajajatele Ukrainas.»

Nad koguvad lisaks annetusena sokke ja kindaid, kuna muud kraami on neil isegi rohkem, kui saata saavad. «Iga soki- ja kindapaar on oluline, sest tulemas on talv ja nendest on seal suur puudus. Ukrainas on inimene, kes tegeleb lastekodudega ja sõjapiirkondades abivajavate inimestega,» rääkis Vello Iir. «Asjad saame saata detsembri algul Läti inimeste kaasabil, kuna Eestist ei ole võimalik tollivabalt saata. Meile on reserveeritud pool konteinerit ruumi.»

Iir lisas, et Ukraina teema on neil esmakordne, kuid pidevalt on nad pakkunud sotsiaaltöötajate kaudu kasutatud riideid ja muud kaupa abivajajatele. «Tihti oleme teinud riiete jagamist kõigile soovijatele,» märkis ta.

Kuna mittetulundusühingul Otepää Kinnaspunkt on praegu palju kaupa kohapeal ja Soomes saatmise ootel, siis ootavad nad külastajaid Otepääl Lipuväljak 13 keldrikorrusel esmaspäeviti kell 13–16, kolmapäeviti kell 10–13 ja laupäeviti kell 10–13. Sel ajal saab üle anda ka sokid-kindad saatmiseks Ukrainasse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles