Saaremaa oma õllelugu

Copy
Foto: Pöide pruulikoda OÜ

Saaremaal on ikka olnud õlletegu au sees. 2013. aastal alustati pereettevõttena, millest tänaseks 6 aastaga on kodutalu pruuliköögist kasvanud Eestis armastatud väiketootmine.

Õllede pere kasvades kasvas ka pruulijate oma ning seni kodutalus tegelenud ettevõte pidi leidma uue pinna. Nii leidis Pöide tee suurde linna Kuressaarde. Eks saarlased armasta ikka saarele truuks jääda. Täna leiab pruulikoja koos maitsvate õlledega Kuressaare kesklinnast Tolli tn 25a.

Kuid Pöide pruulikotta võib sisse astuda ka pisiperega. Pöide valikus on lisaks kuuele eri pruulile ka alkoholist prii Linnase Limps ning Humalavesi. Humalavesi on alkoholi- ja kalorivaba, naturaalsete humalatega karboniseeritud vesi. Taoline vesi on Eestis esimene omanäoline ja ka maailmas valmistatakse sarnast karboniseeritud vett teadaolevalt vaid 5-6 pruulikojas. Humalavesi oma kergelt mõrkja ja hapuka maitsega sobib ideaalselt janu kustutama peale sporti, palaval suvepäeval või sauna lavale. Ära peta ennast alkoholivaba õllega, joo hoopis Humalavett.

Et kogused on oluliselt suurenenud, on kasvanud ka masinapark. „Oleme uuendanud oma masinavärgi arvestatava tootmisvõimsuseni. Meie keeduseade on 2000 liitrit ja laagerdustankide maht 20 000 liitrit,“ räägib pruulmeister Harald Sumberg uhkusega, et suudavad tulla vastu nüüd ka kõige kuumematele suvedele õllenautlejate seltsis. Pruulikoja asukad pole kadedad oma pruulimiskunsti ka teistega jagama ning nii võib iga huviline Kuressaares sisse astuda ning lisaks mekkimisele ka õlletegu uudistada. Külastuseks on vaja eelnevalt aeg kokku leppida.

Tule uudista sinagi! Vaata lisa: https://www.poidebeer.com/

Copy
Tagasi üles