Täiskasvanud õppija tiitli sai täiskasvanud õppijate toetaja

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Preemiad anti kätte 16. oktoobril Karksi-Nuia kultuurikeskuses. Pildil aasta õppija Tiiu Männiste (vasakul), ürituse korraldaja Siirius Sikka (keskel) ning korraldusmeeskonna liige Christi Lõhmus.
Preemiad anti kätte 16. oktoobril Karksi-Nuia kultuurikeskuses. Pildil aasta õppija Tiiu Männiste (vasakul), ürituse korraldaja Siirius Sikka (keskel) ning korraldusmeeskonna liige Christi Lõhmus. Foto: Rene Vahtra

Viljandimaal ja ka mujal Eestis tähistati 11.–18. oktoobrini täiskasvanud õppija nädalat, mille puhul korraldati arvukalt täiskasvanuharidust populariseerivaid ja õppimisvõimalusi tutvustavaid tegevusi. Nädal päädis tunnustusüritusega, kus Viljandimaa aasta õppijaks tunnistati Tiiu Männiste.

Eesti täiskasvanute koolitajate assosatsiooni Andras ning haridus- ja teadusministeeriumi kordineeritava nädala jooksul tunnustatakse igal aastal elukestvas õppes osalemist ja inimeste õppimissaavutusi ning omavalitsustes korraldatud õpitegusid.

Viljandimaa tunnustusüritus oli 16. oktoobril Karksi-Nuia kultuurikeskuses. Seal anti kätte Viljandimaa parimate õpitegude preemiad ning kuulutati välja Viljandimaa aasta õppija 2019. Tänavu sai aasta õppija preemia Tiiu Männiste, kes on varem korraldanud Viljandis täiskasvanud õppija nädalat ning olnud kultuuriakadeemias täiendusõppe osakonna juhataja ja kultuuriloo lektor.

Andrase Viljandimaa täiskasvanuhariduse koordinaatori Siirius Sikka saadetud pressiteates on kirjas, et Männiste elus on olnud igasuguseid aegu: tegusaid ja kiireid ning ka perioode, mil pidi keskenduma uutele ülesannetele. "Hoolimata keerulistest aegadest ei kaotanud ta usku endasse, vaid jätkas doktoriõpingutega Tartu ülikoolis."

Viljandimaa aasta õppija tunnustuse sai Tiiu Männiste.
Viljandimaa aasta õppija tunnustuse sai Tiiu Männiste. Foto: Rene Vahtra

Lisaks Männistele olid Viljandimaa aasta õppija nominendid Livia Kask, Margit Kink, Evelyn Härm ja Ulvi Tatar.

Lisaks aasta õppijale premeeriti Viljandimaal veel viit õpitegu. Pressiteates on välja toodud, et õpitegu on hea võimalus märgata ning tunnustada aktiivseid kogukonna liikmeid, kelle ühistegevuse kaudu saavad täiskasvanud uusi oskusi, teadmisi ja õpikogemusi. Õpitegu innustab kogukonna liikmeid osalema elukestvas õppes. Õpitegudest said tunnustuse "Omakultuuriakadeemia" loengusari, Kolga-Jaani naiste enesejuhtimise ja enesearengu õpigrupp, konverents "Pildist sõnani", Vastemõisa kandi ühistegemised ning väärikate ülikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles