RMK tegi linnaservas lageraiega uutele istikutele ruumi

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
RMK taimla- ja seemnemajandusosakonna juhataja Esko Krinal (vasakul), taimekasvatusjuht Aivo Vares ja Tartu taimlajuht Kristiina Pärn rääkisid lagedaks tehtud ala servas seistes, et kui koht on kändudest puhastatud, hakatakse seal kasvatama tüüpiliste Eesti metsapuude istikuid.
RMK taimla- ja seemnemajandusosakonna juhataja Esko Krinal (vasakul), taimekasvatusjuht Aivo Vares ja Tartu taimlajuht Kristiina Pärn rääkisid lagedaks tehtud ala servas seistes, et kui koht on kändudest puhastatud, hakatakse seal kasvatama tüüpiliste Eesti metsapuude istikuid. Foto: Margus Ansu

Läinud nädalavahetusel teatas loodusajakirjanik Kristel Vilbaste oma blogis, et hiljuti maale sõites tabas teda šokk Tartus Kivilinna külje all Rõõmu teel. Nimelt avastas ta, et kunagise Eesti metsainstituudi puukooli alal, praegusel riigimetsa majandamise keskuse (RMK) territooriumil on tehtud lageraie.

Vilbaste hinnangul oli raiega hoolimatult hävitatud inimeste elutöö – paljude teadustöötajate hoolega kokku kantud liigirikas park, mida kasutati pookokste ja seemnete saamiseks. Muu hulgas leidis teema märkimist laupäeval Kuku raadio «Ilmaparandaja» saates.

RMK seevastu rõhutab, et kõnealuses paigas ei ole kunagi ametlikku dendroparki olnud, ent lubab lagedaks tehtud alale uuesti puud kasvama panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles