USA tühistab sanktsioonid Türgile, kui see Süüria leppest kinni peab (5)

Copy
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. 
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: HUSEYIN ALDEMIR/REUTERS/Scanpix

USA tühistab hiljuti kehtestatud sanktsioonid Türgile, kui Ankara peab kinni Ühendriikide vahendusel saavutatud vaherahust, ütles USA ametiisik.

Kurdi võitlejad teatasid Ühendriikidele, et on omalt poolt täitnud vaherahu tingimused ja viinud kõik oma võitlejad välja Türgiga piirnevalt maaribalt.

«Me oleme võtnud kindlalt nõuks pöörata sanktsioonid tagasi, kui 120 tundi mööda saab,» lausus anonüümsust palunud kõrge ametnik. 

«See on lubadus, mille me täidame,» lisas ta, nimetamata sanktsioonide tühistamise täpset ajakava. Kuid ametnik hoiatas Türgit, et see peab järgima oma tõotust operatsioon lõpetada. 

«Iga Türgi kineetiline sõjaline operatsioon, millega minnakse edasi 120-tunnise perioodi lõppedes .... viib meid järeldusele, et türklased on meie lepet rikkunud, mis tähendab ka viivitamatuid sanktsioone,» märkis ta. 

Trump kehtestas 14. oktoobril sanktsioonid kolmele Türgi ministrile ja tõstis terase imporditolle Ankarale. Seejärel saatis ta sinna leppe üle läbi rääkima asepresident Mike Pence'i ja välisminister Mike Pompeo.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles