Innovaatilised hambakaitsmed aitavad poksiringis elu päästa

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Anthony Joshua vs Andry Ruiz Jr.
Anthony Joshua vs Andry Ruiz Jr. Foto: Joel Plummer / ZUMAPRESS.com

Anthony Joshua arst Mike Loosemore soovib, et poksijad kannaksid edaspidi revolutsioonilisi hambakaitsmeid, mis aitaksid ennetada surmavaid peavigastusi.

Loosemore, kes töötab ka Suurbritannia poksiliidu meditsiinipealikuna, teeb kõva lobitööd, et seda tehnoloogiat laiemalt levitada. Ta loodab, et Joshua hakkab innovaatilisi hambakaitsmeid kandma juba pärast peagi tulevat kordusmatši Andy Ruiz juunioriga.

Viimastel kuudel on poksimaailmas olnud neli surmajuhtumit. Eelmisel nädalal kaotas ajukahjustuse tagajärjel elu ameeriklane Patrick Day, juulis surid poksiringis saadud vigastuste tõttu venelane Maksim Dadašev, argentiinlane Hugo Santillan ning bulgaarlane Boris Stanchov.

Uues tehnoloogias kasutatakse hambakaitsmetesse lisatud kiipi, mis analüüsib pea pihta saadud löökide tugevust ja saadab need andmed otse arvutisse. «Tahaksin, et Anthony hakkaks seda kasutama. See on toode, mida oleme kaua oodanud. Oleme pikalt otsinud, kuidas saaks mõõta pea pihta tulevate löökide tugevust. Tugeva löögi puhul on võimalik matš lõpetada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles