Helsingi politsei kommunikatsioonijuhti kahtlustatakse korruptsioonis

Copy
Juha Hakola.
Juha Hakola. Foto: Teemu Rajala / Wikimedia Commons

Soomes on lõpule jõudmas eeluurimine korruptsioonis kahtlustatava Helsingi politsei ülemkomissari ja endise Eduskunna saadiku Juha Hakola suhtes.

Hakolat kahtlustatakse aastatel 2015-2019 üle 3000 euro väärtuses valimistoetuse saamises ettevõttelt, kellelt Helsingi politseijaoskond teenust ostis. Helsingin Sanomat kirjutab, et Helsingi politsei ostis Hakola rahastamises kahtlustatavalt ettevõttelt toitlustusteenust. Tegemist on tuntud Helsingi restoraniga.

Kuritegudes kahtlustatavaid on kokku kolm ning neid kahtlustatakse pistise andmises, pistise võtmises ja ametiseisundi kuritarvitamises. Kõik kahtlustatavad eitavad oma süüd.

Juha Hakola kandideeris aastatel 2015 ja 2017 Eduskunda, lisaks kandideeris ta 2017. aasta kohalikel valimistel. Parlamenti Hakola ei pääsenud, kuid saavutas edu kohalikel valimistel.

Aastatel 2007-2011 oli ta aga Koonderakonna parlamendisaadik ning on praegu Helsingi linnavolikogu liige. Hakola töötab Helsingi politsei kommunikatsioonijuhina, kuid seoses korruptsioonikahtlusega võeti temalt õigus esindada politseid.

Hakola sõnul ei olnud politseile osutatud teenus seotud tema valimistoetusega. Tema sõnul käivitas uurimise ühe kolleegi palve, mis oli keeruline ja sisaldas palju infot ning mis viis lõpuks eeluurimiseni.

«Olen alati olnud väga täpne selles, et ametikohustused poleks seotud minu poliitilise tegevusega. Nii ka selles küsimuses,» kommenteeris Hakola mai lõpus Helsingin Sanomatele. Tema sõnul ei ole uurimine ja Helsingi politsei hanked üksteisega seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles