Kesklinna põhikooli hoone ideekonkursile tehti kaks pakkumist

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kesklinna põhikool on endiselt muutuste ootel.
Kesklinna põhikool on endiselt muutuste ootel. Foto: Kohtla-Järve kesklinna põhikool

Kohtla-Järve eraldas Kesklinna põhikooli uue hoone ideekonkursi parimate arhitektuuriideede autorite premeerimiseks lisaeelarvest 10 000 eurot. Konkursile laekus kaks pakkumist, kuid võitja valitakse välja hiljem.

Ettepanek korraldada ideekonkurss tuli arhitektide liidult − loodeti, et ideekonkurss köidab arhitektuuribüroosid ning lükkab Kesklinna põhikooli uue hoone rajamise projekti pärast kaht edutut arhitektuuriprojektide konkurssi surnud punktist liikuma. Esimesele konkursile ei laekunud ühtegi pakkumist, teisel korral üks pakkumine küll tuli, ent sellest tööst huvitatud olnud arhitektuuribüroo oli jätnud detailplaneeringu tingimused täitmata ning neile tuli ära öelda.

Arhitektuuriideede esitamise tähtaeg oli esmaspäeval ning oma pakkumised esitasid konkursile kaks arhitektuuribürood. Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko sõnul pole tulemus esialgu siiski teada − enne kui žürii projekte hindama asub, peavad spetsialistid kontrollima eskiisprojektide vastavust hanke tingimustele.

"Kui nende vastavus kinnitust leiab, tuleb kokku žürii projekte arutama ja parimat ideed välja valima," selgitas linnapea. "Täpseid tähtaegu ma praegu nimetada ei saa, kuid me oleme huvitatud selle konkursi võimalikult kiirest läbiviimisest, et saaks ehitajaid otsima hakata. Ehkki me taotlesime haridusministeeriumilt kooli ehitamise tähtaja pikendamist, peavad viimased väljamaksed projekti tingimuste kohaselt tehtud saama 2022. aastal."

Kesklinna põhikooli olemasoleva hoone kohale Pärna ja Vahtra tänava nurgale on kavas ehitada uus koolimaja. Hoone kavandatav pindala on 3780 ruutmeetrit ning see on mõeldud õppimiseks 640 õpilasele. Kooli ehitamisele võib eelduste kohaselt kulutada vaid 5 miljonit eurot, mille linn saab tõukefondidest. 750 000 eurost kuni miljonini on linna omaosalus. Seejuures peab alles jätma spordiväljaku ja võtma arvesse kõiki miljööväärtuslikul alal paikevale hoonele esitatavaid nõudmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles