Audru perearstitud ajavad mööda linna abi taga (1)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Audrus tegutseb praegu üks perearst – doktor Ülle Runnel, kellel eelmise aasta seisuga endagi nimistu lõhki: sinna kuulub 2200 inimest.
Audrus tegutseb praegu üks perearst – doktor Ülle Runnel, kellel eelmise aasta seisuga endagi nimistu lõhki: sinna kuulub 2200 inimest. Foto: Urmas Luik

Tänavu juulis jäi Audru osavalla üks kahest perearstist pensionile. Terviseamet on korraldanud tema koha täitmiseks viis konkurssi, kuid ükski tohter pole soovinud nimistut üle võtta. Üle 1000 inimese on endiselt perearstita.

Pensionile jäi perearst Liili Napp, kelle nimekirja kuulub praegu ja uut tohtrit vajab 1188 inimest. Ajutiselt hakkas patsientidele üldarstiabi osutama doktor Anu Niisuke, kes võtab vastu perearstikeskuses Fons Perearstid Pärnus J. V. Jannseni 5. Doktor Niisuke asendab terviseameti kommunikatsioonijuhi Simmo Saare sõnutsi doktor Nappi novembri lõpuni. Läbirääkimised uue asendajaga olevat käimas.

Nüüd, kui haiguste periood alanud ja vajadus arstiabi järele suurem, on inimesed leidnud ennast segasest olukorrast.

Napi nimistusse kuulunud naine, kes ei soovi nime avalikkusele avaldada, kuid kelle nimi on toimetusele teada, avastas oktoobri algul, et tema perel ei ole tohtrit. Ta arvas, et selleks sai automaatselt doktor Niisuke. Arsti otsinguil on ta pöördunud viie peretohtri poole, kuid talle on ära öeldud. “Panin siis telefoni ära ja otsustasin, et mina loobun endale perearsti otsimast, kuna olen tüdinenud sellest jamast,” ütles ta. “Õnneks ei ole mul olnud vaja perearsti teenust, aga kevadel oleks vaja lapsele teha vaktsiin. Kui mul ei ole perearsti, tekib küsimus, kus ma selle teha saan.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles