Muhu tuleõnnetuse põhjustas lahtine tuli

Andres Sepp
Copy
POOLELDI SULANUD kastmisvoolik ja väike kustutiballoon andsid aimu, et pererahvas oli püüdnud enne päästjate saabumist tulest ka oma jõududega jagu saada.
POOLELDI SULANUD kastmisvoolik ja väike kustutiballoon andsid aimu, et pererahvas oli püüdnud enne päästjate saabumist tulest ka oma jõududega jagu saada. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

7-aastase poisi surmaga lõppenud tuleõnnetuse Muhus Vahtraste külas põhjustas teisipäeva hommikul eluruumides lahtise tule kasutamine.

Päästeameti menetlejate esialgsel hinnangul süttis selle tagajärjel põlema köögikapp. Et tules hukkus inimene, alustas politsei kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis puudutab surma põhjustamist ettevaatamatusest. Uurimise tulemusel võib selguda tõsiasi, et hukkunud laps ise oli tulekahju põhjustaja. Eilseks ei olnud menetlus kuigivõrd edenenud, sest õnnetusest toibuv pere on šokis ja neilt ütluste võtmine keeruline.

Häirekeskus sai teate puidust elumaja tulekahjust teisipäeval kell 9.29. Päästjate saabumise hetkeks olid leegid aknast väljas ja maja lausleekides. Majas olnud viieaastane laps koos ema ja vanavanematega viidi kiirabiga haiglasse.

Muhu vallavanem Raido Liitmäe ütles, et perele on peavari tagatud ja heade inimeste abiga on nad varustatud kõige vajalikuga.

Ulatame abikäe! 

Kellel on soov ja võimalus aidata kodu kaotanud Muhu valla Vahtraste küla Uustalu peret, saab seda teha kandes toetussumma kontole EE922200001104822620 Swedbank Rein Kaunissaar.

Täname kõiki abistajaid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles